Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα MINI 3θυρο/5θυρο και cabrio με αναβαθμισμένους κινητήρες

Ελλάδα 19:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα MINI 3θυρο/5θυρο και cabrio με αναβαθμισμένους κινητήρες

ΝΕΑ

Νέα MINI 3θυρο/5θυρο και cabrio με αναβαθμισμένους κινητήρες

ΝΕΑ

Εν όψει της επίσημης πρώτης του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ την επόμενη εβδομάδα, η MINI ανανεώνει τις 3θυρες/5θυρες και cabrio εκδόσεις του μικρότερου μοντέλου της, αναβαθμίζοντας μεταξύ άλλων και τους κινητήρες του. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας με την εξωτερική εμφάνιση, οι αλλαγές αφορούν στα επανασχεδιασμένα εμπρόσθια LED φώτα, τις νέες ζάντες αλουμινίου, τα καινούργια 3D λογότυπα της ΜΙΝΙ, αλλά και τα κρύσταλλα των πίσω φώτων που πλέον φέρουν τη βρετανική σημαία. Περισσότερες επιλογές έχουμε στην παλέτα των χρωμάτων, εν υπάρχει και ένα νέο πακέτο εξωτερικών επενδύσεων σε μαύρη λάκκα πιάνο.

Περνώντας στο εσωτερικό, η MINI αναβαθμίζει τη γκάμα των ηχοσυστημάτων έχοντας ως στάνταρ πλέον 6,5 ιντσών έγχρωμη οθόνη, αλλά και προσφέροντας 8,8 ιντσών οθόνη αφής σε συνδυασμό με σύστημα Navi. Υπάρχουν επιπλέον περισσότερες επιλογές επενδύσεων και νέα δέρματα, ενώ έχουν διευρυνθεί και οι δυνατότητες εξατομίκευσης.

Αρκετές αλλαγές έχουμε στη γκάμα των κινητήρων, ώστε να επιτευχθεί μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2 έως και κατά 5%, αλλά και να είναι συμβατά όλα τα μοτέρ με τα νέα στάνταρ εκπομπών ρύπων του μέλλοντος.

Advertisement
Advertisement

MINI fl 640 (2)

Από τις βασικές λοιπόν εκδόσεις του αυτοκινήτου (MINI One First και MINI One) στάνταρ έρχεται ο 3κύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας της εταιρείας, με χωρητικότητα 1.5 λίτρων (75 και 102 ίππους αντίστοιχα), που αντικαθιστά τον 1.200άρη turbo αντίστοιχης ισχύος. Το νέο μοτέρ προσφέρει επιπλέον αυξημένη ροπή κατά 10 Nm (160 Nm και 190 Nm αντιστοίχως).

MINI fl 640 (3)

Advertisement

Με την παραπάνω προσθήκη όλοι οι βενζινοκινητήρες των MINI είναι πλέον άμεσου ψεκασμού, με αυξημένη πίεση από 200 σε 350 bar και νεότερης γενιάς τουρμπίνα. Αντίστοιχη βελτίωση έχει γίνει και στους diesel κινητήρες, που πλέον έρχονται με αυξημένη πίεση ψεκασμού, ενώ οι ισχυρότερες εκδόσεις τους διαθέτουν διπλό τούρμπο.

Η αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων των ανανεωμένων MINI αποτελείται από τα βενζινοκίνητα MINI One First (1.5 turbo-75 PS), One (1.5 turbo-102 PS), Cooper (1.5 turbo-136 PS), Cooper S (2.0 turbo-192 PS). Στο diesel συναντούμε τα MINI One D (1.5 turbo-95 PS), Cooper D (1.5 turbo-116 PS) και Cooper SD (2.0 turbo-170 PS). Επίσης, στη γκάμα υπάρχει πλέον και το νεότερο αυτόματο 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο Steptronic του BMW Group.

Advertisement

MINI fl 640 (1)