Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδού το νέας γενιάς Hyundai Santa Fe (vid)

Ελλάδα 3:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού το νέας γενιάς Hyundai Santa Fe (vid)

ΝΕΑ

Ιδού το νέας γενιάς Hyundai Santa Fe (vid)

ΝΕΑ

Η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα νέα στοιχεία που αφορούν τη νέα επερχόμενη γενιά του SUV μοντέλου της Santa Fe, παρουσιάζοντας ένα πολυτελές και εντυπωσιακό σχεδιαστικά αυτοκίνητο που αντικατοπτρίζει τη νέα ταυτότητα της φίρμας.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 4ης γενιάς Santa Fe θα διαθέτει αυξημένες διαστάσεις, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Πιο συγκεκριμένα, το μεταξόνιο αυξάνεται στα 2.766 mm, έναντι των 2.700 mm, ενώ το συνολικό μήκος είναι τώρα 4,77 μέτρα, αντί για  4,70 μέτρων. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο χώρος των επιβατών έχει αυξηθεί σε ότι αφορά τον ωφέλιμο χώρο για πόδια και κεφάλια. Να σημειώσουμε ότι στο μέλλον θα παρουσιαστεί 7θέσια έκδοση XL, ενώ η Hyundai σκέφτεται πολύ σοβαρά την δημιουργία ενός SUV με δυνατότητα μεταφοράς 8 ατόμων, πάντα με τον ίδιο κωδικό.

2019-hyundai-santa-fe (2)-chariatis-530

Στη γκάμα των κινητήρων, το νέο Santa Fe θα εφοδιάζεται με δύο βενζινοκίνητα σύνολα, το ατμοσφαιρικό 2,4 λίτρων με απόδοση 185 ίππων και το 2,0 λίτρων, το οποίο με τη βοήθεια υπερτροφοδότη αποδίδει 233 ίππους. Στη γκάμα θα υπάρχει και ένας νέας τεχνολογίας diesel κινητήρας 2,2 λίτρων, με ισχύ 200 ίππων και 44,2 kgm ροπής, ενώ διόλου απίθανο να δούμε και μία υβριδική έκδοση.

Advertisement

2019-hyundai-santa-fe (1)-chariatis-640a

Ανεξάρτητα από την επιλογή του κινητήρα, το Santa Fe θα εφοδιάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, το οποίο σύμφωνα με την Hyundai είναι μικρότερου βάρους και συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης. Η εξωτερική εμφάνιση του Santa Fe χαρακτηρίζεται από το νέο εμπρός τμήμα που ενσωματώνει τη μεγάλη δικτυωτή μάσκα, η οποία συνοδεύεται από ένα ξεχωριστό σύστημα προβολέων διαθέτοντας ξεχωριστά φώτα ημέρας (DRLs). Η πλευρική εμφάνιση προβάλλει τα δυναμικά χαρακτηριστικά του οχήματος. Μια απλή, αλλά κομψή γραμμή στην οροφή και μια γραμμή στα πλάγια που ξεκινάει από τους προβολείς και τελειώνει στα πίσω φώτα δίνουν συνδυαστικά μια ιδιαίτερα αρμονική εμφάνιση και αίσθηση.

Advertisement

2019-hyundai-santa-fe (4)-chariatis-640b

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η 7 ιντσών οθόνη που περιλαμβάνει το  νέο σύστημα ψυχαγωγίας, που είναι συμβατό με τα πρωτόκολλα Apple CarPlay και Android Auto, ενώ δεν λείπει μία πλήρης γκάμα συστημάτων ασφαλείας, όπως το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης και το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας. Τέλος να αναφέρουμε ότι το νέο Hyundai Santa Fe θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση επί ευρωπαϊκού εδάφους, στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Advertisement