Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι κινητήρες της νέας Mercedes A-Class

Ελλάδα 16:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι κινητήρες της νέας Mercedes A-Class

ΝΕΑ

Οι κινητήρες της νέας Mercedes A-Class

ΝΕΑ

To λανσάρισμα της νέας Mercedes A-Class πλησιάζει και στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέες πληροφορίες σχετικά με την γκάμα κινητήρων που θα χρησιμοποιεί το πολυτελές γερμανικό μικρομεσαίο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Πριν μερικές ημέρες η γερμανική φίρμα μας αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από το εσωτερικό της νέας γενιάς της A-Class, η οποία θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης. Η Mercedes αναμένεται να προικίσει το νέο μικρομεσαίο της μοντέλο με ό,τι καλύτερο διαθέτει αυτή τη στιγμή στο οπλοστάσιό της σε επίπεδο τεχνολογίας, ενώ σχεδιαστικά θα δούμε αρκετές ομοιότητες με το εικονιζόμενο πρωτότυπο Concept A.

Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων τώρα, ο υπάρχων 1,5 diesel φαίνεται ότι θα αποκτήσει και νέες εκδόσεις ισχύος, ενώ η μεγαλύτερη βαρύτητα θα δοθεί στα μοτέρ βενζίνης. Εκεί το παρόν θα δώσει ο νέος 1.300άρης τούρμπο που ετοιμάζει η Mercedes σε συνεργασία με τις Renault & Nissan. O συγκεκριμένος κινητήρας θα αποδίδει 115, 140 & 160 ίππους. Η ροπή είναι 220 Nm (στις 1.500 σ.α.λ.) για τους 115 ίππους, 240 Nm (στις 1.600 σ.α.λ.) για τους 140 ίππους, αλλά και 260 Nm στις 1.750 σ.α.λ. για τα 160 άλογα.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, η κορυφαία έκδοση Α45 που θα αποδίδει 400 άλογα φαίνεται πως θα πλαισιωθεί από μια «ηπιότερη» version η οποία θα φέρει την κωδική ονομασία Α35 κατά πάσα πιθανότητα (και στις δύο περιπτώσεις θα έχουμε έναν νέο 2λίτρο τούρμπο βενζινοκινητήρα). Τέλος, στην γκάμα της νέας γενιάς της A-Class θα δούμε και μια plug in υβριδική έκδοση.

2018-Mercedes-A-Class-interior-a640