Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Jeep θα κατασκευάσει μίνι μοντέλο

Ελλάδα 15:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Jeep θα κατασκευάσει μίνι μοντέλο

ΝΕΑ

Η Jeep θα κατασκευάσει μίνι μοντέλο

ΝΕΑ

Το «know-how» του FCA Group φαίνεται πως θα βοηθήσει την Jeep να κατασκευάσει το μικρότερο off road όχημα στην ιστορία της.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στο διεθνή τύπο, η Jeep σκέφτεται να κατασκευάσει ένα νέο SUV μοντέλο που θα ενταχθεί στη μίνι κατηγορία. Έτσι, αν αυτό το project πάρει σάρκα και οστά, θα έχουμε να κάνουμε με το μικρότερο μοντέλο που κατασκεύασε ποτέ η αμερικάνικη φίρμα στη ιστορία της.

Για την κατασκευή του μοντέλου θα χρησιμοποιηθεί σαν βάση η 2η γενιά του Fiat Panda 4X4, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της περίπου το 2020. Το νέο Panda θα είναι και πάλι αποκλειστικά 4θυρο και θα διατίθεται σε 2κίνητες αλλά και 4κίνητες εκδόσεις. Κατά πάσα πιθανότητα, η γκάμα των μηχανικών του συνόλων δεν θα περιλαμβάνει ντίζελ μοτέρ και τη θέση του θα πάρει ένα βενζινοκίνητο υβριδικό σύστημα 48V (σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Sergio Marchionne το επόμενο 500 θα έχει αντίστοιχο μηχανικό σύνολο, χωρίς ντίζελ κινητήρα στην γκάμα του).

Advertisement
Advertisement

Eκτός από την διαφορετική αισθητική που θα υιοθετήσει το μοντέλο της Jeep, η FCA θα προσφέρει στην γκάμα του και ένα νέο 9άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF, με βάση τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.