Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε έρχεται το επόμενο Audi A1;

Ελλάδα 2:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε έρχεται το επόμενο Audi A1;

ΝΕΑ

Πότε έρχεται το επόμενο Audi A1;

ΝΕΑ

Το μικρό premium μοντέλο της Audi θα περάσει στη δεύτερη γενιά του το 2018. Το νέο Α1 θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις και θα μας έρθει με αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας

Το Αudi A1 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην έκθεση της Γενεύης το 2010 και ανανεώθηκε αισθητικά το 2015. Πλέον, όπως μπορούμε να δούμε και από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, η Audi μας ετοιμάζει τη 2η γενιά του μοντέλου που θα λανσαριστεί στις αγορές μέσα στο 2018. Το premium μικρό γερμανικό μοντέλο θα βασιστεί πάνω σε νέα πλατφόρμα, η οποία θα φέρει τον κωδικό Α0 αποτελώντας μια τροποποιημένη εκδοχή της MQB. Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μεγαλώσει σε διαστάσεις και θα υιοθετήσει μια πιο αιχμηρή σχεδίαση, σε σύγκριση με την υπάρχουσα γενιά, με μεγαλύτερη μάσκα και νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

Στο εσωτερικό τώρα, περιμένουμε μεγαλύτερους χώρους και κορυφαία ποιότητα, όπως είναι φυσικό. Επίσης, το πορτ μπαγκάζ θα φτάσει στα 300 λίτρα σε χωρητικότητα (από τα 270 που είναι σήμερα). Στη βάση των μηχανικών συνόλων θα δούμε και πάλι τον 1.000άρη TSI του VW Group, ενώ σίγουρη θεωρείται η παρουσία του νέου 1,5 λίτρων TSI Evo με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων. Πηγές μέσα από την Audi δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει και μια plug-in υβριδική έκδοση με ηλεκτρικό τούρμπο, κάτι που θα ενισχύσει τον high-tech χαρακτήρα του A1.Tέλος, σημειώνουμε ότι η γραμμή παραγωγής του μοντέλου αναμένεται να μετακομίσει από τις Βρυξέλλες στη Βαρκελώνη (εργοστάσιο Martorell της SEAT).

Advertisement
Advertisement