Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW M5 hybrid προ των πυλών…

Ελλάδα 21:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW M5 hybrid προ των πυλών…

ΝΕΑ

BMW M5 hybrid προ των πυλών…

ΝΕΑ

Η νέα BMW M5 δεν έχει ακόμη παραδοθεί στους τυχερούς πελάτες της, αλλά ακόμα κι έτσι όμως γνωρίζουμε ήδη πως ένα πακέτο (Competition package) θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το επόμενο έτος. Εκτός από αυτό, οι Βαυαροί σχεδιάζουν να προσθέσουν στο σεντάν υψηλής απόδοσης και ένα υβριδικό σύστημα στα σωθικά του.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Οι λεπτομέρειες είναι σπάνιες αυτή τη στιγμή, αν και ένα μέλος των φόρουμ της Bimmer Post με γνώση της ημερήσιας διάταξης της BMW έχει μάθει για το μερικώς ηλεκτροκίνητο M5. Το υβριδικό τύπου plug-in σύστημα ή δεν θα επαναφορτίζει τη μπαταρία με το χέρι. Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι αυτή η νέα έκδοση της M5 θα έχει ένα ήπιο υβριδικό σύστημα, το οποίο αρχίζει να βρίσκει εφαρμογή μέσα σε όλο και περισσότερα premium αυτοκίνητα. Ακόμα και το ταπεινό VW Golf θα πάρει αργά ή γρήγορα αυτό το είδος υλικού.

Advertisement
Advertisement

Τα σχέδια για ένα hardcore M2 CSL έχουν διαλυθεί, ενώ η ομάδα που είναι υπεύθυνη για το έργο καλείται από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους να εργαστούν σε κάτι άλλο. Τα καλά νέα είναι ότι M2 Competition είναι ακόμη σε καλό δρόμο για ένα λανσάρισμα το επόμενο έτος και φέρεται να είναι στο δρόμο τον Ιούνιο όταν και θα αντικαταστήσει την κανονική M2. Επιπλέον, ένα M2 CS θα μπορούσε επίσης να δώσει το παρόν, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο αυτή τη στιγμή.

BMW-M5-Hybrid-tsiro-640

Η ενδιαφέρουσα αναφορά έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την είδηση σχετικά με το στόχο της BMW να κυκλοφορήσει 26 νέα ή αναβαθμισμένα αυτοκίνητα M μέχρι τα τέλη του 2020. Δεν θα υπάρχουν λιγότερα από 11 αμιγώς μοντέλα M, συμπεριλαμβανομένων των νέων αφίξεων όπως τα X3 M, X4M και M8. Τα υπόλοιπα 15 θα είναι μέλη του χαρτοφυλακίου M Performance, το οποίο πρόκειται να επεκταθεί με τα X2 και X7, μεταξύ άλλων μοντέλων.

Advertisement

Όπως θυμάστε, ένα από τα ολοκαίνουργια αυτοκίνητα Μ εντοπίστηκε νωρίτερα από τους κατασκόπους μας που κατάφεραν να πιάσουν στην κάμερα την επόμενη γενιά M3 για πρώτη φορά.