Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκρυπτογραφούμε τα εσώψυχα του I.D. της Volkswagen

Ελλάδα 11:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκρυπτογραφούμε τα εσώψυχα του I.D. της Volkswagen

ΝΕΑ

Αποκρυπτογραφούμε τα εσώψυχα του I.D. της Volkswagen

ΝΕΑ

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για μια σημαντική εκκίνηση στην ηλεκτρική κινητικότητα, συγκεκριμένα, το 2020 θα αποτελέσει το σημείο καμπής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μάρκα Volkswagen εισβάλλει σε αυτή τη νέα εποχή αναπτύσσοντας μια νέα γενιά καινοτόμων ηλεκτρικών οχημάτων – τα I.D., I.D. BUZZ και I.D.CROZZ.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο Herbert Diess, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen, δήλωσε: “Η Volkswagen θα επενδύσει 6 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιόδους τεχνολογικού μετασχηματισμού, ένα πρέπει να είναι ξεκάθαρο: το Golf του μέλλοντος πρέπει και πάλι να είναι αυτοκίνητο του λαού!”.

Παραδοσιακά, η Volkswagen διοργανώνει μια εκδήλωση Group Night το βράδυ πριν από την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτων (IAA) στη Φρανκφούρτη, στην οποία παρουσιάζει τα καινοτόμα νέα προϊόντα της. Με την ευκαιρία αυτή, η μάρκα παρουσιάζει το νέο I.D. CROZZ σε παγκόσμια πρεμιέρα. Το εξελιγμένο ηλεκτρικό όχημα, αποτελεί μέρος της ηλεκτρικής εκστρατείας στην οποία η Volkswagen θα επεκτείνει τη σειρά μοντέλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων – αρχικά με τρία μοντέλα από το 2020. Το 2025 η Volkswagen θα προσφέρει ήδη 23 ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

VW-ID-crozz-tsiro-640

Το νέο I.D CROZZ είναι μια μίξη crossover και τετράθυρου κουπέ, το οποίο έχει βελτιωθεί περαιτέρω προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της παραγωγής. Αυτό μπορεί να διαπιστωθεί, για παράδειγμα, σε διάφορες σχεδιαστικές αλλαγές στο εμπρόσθιο και οπίσθιο άκρο του πρωτότυπου αυτοκινήτου που είναι βαμμένο στο ‘Red Hibiscus Metallic’. Το I.D CROZZ κάνει μια ισχυρή και αρρενωπή εντύπωση με το φαρδύ καπό, τα καθαρά περιμετρικά αεροδυναμικά στοιχεία και την οροφή με μαύρο εξωτερικό φινίρισμα. Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός των προβολέων δείχνει επίσης την κατεύθυνση προς την παραγωγή και δημιουργεί ένα αδιαμφισβήτητο γραφικό.

Το εσωτερικό έχει επίσης επανασχεδιαστεί και εξελίσσεται περαιτέρω. Οι Β κολόνες παραλείφθηκαν, έτσι ώστε οι μεγάλες συρόμενες πόρτες να μπορούν να ανοίξουν ευρύτατα, έτσι ώστε να είναι δυνατή η μεταφορά ενός crossbike χωρίς προβλήματα.

Advertisement

Το σύστημα CleanAir διασφαλίζει την παροχή καθαρού αέρα στο εσωτερικό, ανεξάρτητα από τις συνθήκες περιβάλλοντος. Το μενού παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα του αέρα στο αυτοκίνητο και την τρέχουσα δραστηριότητα του συστήματος. Το I.D. Το CROZZ είναι ένα σπορ όχημα με μηδενικές εκπομπές ρύπων που είναι σχεδιασμένο να είναι διαδραστικό και του οποίου το ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης 4MOTION είναι εξίσου εντυπωσιακό σε μη ασφαλτοστρωμένα μονοπάτια ή σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ένας ηλεκτρικός κινητήρας λειτουργεί στον εμπρόσθιο άξονα και ένας στο πίσω μέρος και η κατανομή ροπής ελέγχεται μέσω ενός «ηλεκτρικού άξονα». Η μέγιστη ταχύτητα προσεγγίζει τα 180 km/h ενώ η αυτονομία φτάνει τα 500 km (NEDC) αποκλειστικά με μία φόρτιση της μπαταρίας. Η μπαταρία υψηλής απόδοσης μπορεί να φορτιστεί στο 80% της ενεργειακής της ικανότητας σε 30 min χρησιμοποιώντας σύστημα γρήγορης φόρτισης.

Μία ιδανική κατανομή βάρους μεταξύ των δύο αξόνων επιτυγχάνεται με την κεντρική ενσωμάτωση της μπαταρίας εντός του I.D. CROZZ και έχοντας τις δύο μονάδες συστήματος κίνησης εμπρός και πίσω. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο νέο I.D. CROZZ να επιδείξει χαρακτηριστικά χειρισμού ανάλογα με εκείνα ενός Golf GTI. Σημαντικό ρόλο εδώ αποτελεί το σύστημα κίνησης με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, ο νέος σχεδιασμός της πίσω ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων και επίσης τα νεοσύστατα γόνατα MacPherson.

Advertisement