Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θέλει να κρατήσει τον Ricciardo η Red Bull

Ελλάδα 17:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θέλει να κρατήσει τον Ricciardo η Red Bull

FORMULA 1

Θέλει να κρατήσει τον Ricciardo η Red Bull

FORMULA 1

Την ώρα που ο Max Verstappen ανανέωσε το συμβόλαιο συνεργασίας του με τη Red Bull Racing έως και το 2020, αυτό του Daniel Ricciardo ολοκληρώνεται στο τέλος της επόμενης αγωνιστικής σεζόν. Κι ακόμα το μέλλον του Αυστραλού είναι αβέβαιο…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Όπως σας ενημερώσαμε ήδη, πρόθεση της αυστριακής ομάδας είναι να διατηρήσει το οδηγικό δίδυμο και τα επόμενα χρόνια. Βέβαια, καθώς ο Αυστραλός ακόμα είναι αναποφάσιστος, ο Christian Horner επιβεβαίωσε πως υπάρχει… δίχτυ ασφαλείας κι αυτό είναι ο Carlos Sainz, που πήγε στη Renault ως δανεικός. Άρα θα μπορεί να πάρει τη θέση του Ricciardo αν αυτός αποφασίσει να πάει σε άλλο στρατόπεδο το 2019.

«Η επόμενη κίνηση που θα κάνει στην καριέρα του, καθώς θα είναι 28 ετών, θα είναι πολύ σημαντική για εκείνον. Είμαι λοιπόν σίγουρος πως θα πάρει το χρόνο του, παίρνοντας την πιο σωστή απόφαση για εκείνον.
Όμως ξέρει ποιες είναι οι προθέσεις μας, τις έχουμε συζητήσει, ξέρει πως τον θέλουμε στην ομάδα. Αν χρειαστεί να περιμένουμε άλλους έξι μήνες, ας είναι
», είπε ο Horner στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

horner-austria15-serious640

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός από το Perth προέρχεται από τη Junior Team της Red Bull, έκανε το «αγροτικό» του στην HRT το 2011, τη διετία 2012-2013 οδηγούσε τα μονοθέσια της Scuderia Toro Rosso ενώ το 2014 προβιβάστηκε στην RBR.

Επιβλήθηκε εκείνη τη σεζόν του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή Sebastian Vettel αλλά έπεσε πάνω στην κυριαρχία της Mercedes στην υβριδική εποχή της Formula 1. Ωστόσο έχει πανηγυρίσει πέντε νίκες, μία pole position και έχει 27 παρουσίες στο βάθρο.

Όσο για πιθανό επόμενο βήμα, ο Ricciardo φέρεται να είναι στο ραντάρ της Ferrari, καθώς ο Kimi Raikkonen έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο. Δεν αποκλείεται λοιπόν το 2019 ο Αυστραλός να έχει ξανά teammate τον Vettel.

Θα γίνουν ξανά teammates οι Vettel-Ricciardo;

Θα γίνουν ξανά teammates οι Vettel-Ricciardo;