Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Raikkonen: Δεν έμεινα πίσω λόγω Marchionne

Ελλάδα 14:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Raikkonen: Δεν έμεινα πίσω λόγω Marchionne

FORMULA 1

Raikkonen: Δεν έμεινα πίσω λόγω Marchionne

FORMULA 1

Ο Kimi Raikkonen απέδειξε στο Grand Prix Ουγγαρίας και πως έχει την ταχύτητα να παραμείνει στη Scuderia Ferrari αλλά και το ομαδικό πνεύμα που τον κάνει πολύτιμο σε αυτή. Τερμάτισε δεύτερος, αποτελώντας κυματοθραύστη στις επιθέσεις των Mercedes, «προστατεύοντας» τον Sebastian Vettel που είχε πρόβλημα με το τιμόνι της SF70H.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Έτσι η ιταλική ομάδα έκανε το 1-2 στο Χανγκαρόρινγκ (για πρώτη φορά από το 2004!) και ο Vettel άνοιξε τη διαφορά του από τον τέταρτο Lewis Hamilton στους 14 πόντους. Όλα αυτά υπό το βλέμμα του προέδρου της Ferrari, Sergio Marchionne, που μετά από αυτόν τον αγώνα, δύσκολα θα έχει ενδοιασμούς σχετικά με το αν πρέπει να δώσει νέο συμβόλαιο στον Φινλανδό.

Μετά το τέλος του ενδέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο Iceman ρωτήθηκε αν η παρουσία του προέδρου έπαιξε ρόλο στο συμβιβασμό με τη δεύτερη θέση. Η απάντησή του ήταν σαφής.

Advertisement
Advertisement

«Όχι, αυτό δεν άλλαξε κάτι για μένα. Ως teammates ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Εκκίνησα λίγο καλύτερα και θα μπορούσα να διεκδικήσω κάτι περισσότερο στην πρώτη στροφή αλλά όντας teammates… μπορούμε να μαχόμαστε αλλά πρέπει μάλλον να αφήνουν λίγο περισσότερο χώρο ο ένας στον άλλο, να μη ρισκάρουμε όσο όταν μαχόμαστε με κάποιον άλλο. Στο τέλος κάναμε το 1-2 και το μόνο για το οποίο μπορώ να γκρινιάξω, είναι η δική απόδοση το Σάββατο. Δεν πήρα την pole άρα μείωσα τις πιθανότητές μου να κερδίσω τον αγώνα. Στόχος μας είναι να τερματίζουμε όπως τερματίσαμε, ανεξαρτήτως σειράς. Να κάνουμε το 1-2. Άσχετα με το αν είναι εδώ ο πρόεδρος ή όχι. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν τον είχα δει – τον είδα πρώτη φορά στο βάθρο», είπε ο iceman.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ferrari αναμένεται να διατηρήσει στις τάξεις της τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2007 για έναν ακόμα χρόνο.