Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πώς να κερδίσεις τον Hamilton!

Ελλάδα 22:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς να κερδίσεις τον Hamilton!

FORMULA 1

Πώς να κερδίσεις τον Hamilton!

FORMULA 1

Υπάρχει εγχειρίδιο χρήσης για επίδοξους πρωταθλητές, που θέλουν να εκτοπίσουν από το θρόνο της Formula 1 τον Lewis Hamilton; Υπάρχει και το μοιράστηκε μαζί μας ο τελευταίος άνθρωπος που τον κέρδισε στην κούρσα του τίτλου, ο Nico Rosberg.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Γερμανός επικράτησε του Βρετανού την σεζόν του 2016 και αμέσως μετά, αιφνιδίασε άπαντες ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Φέτος θα έχει ρόλο σχολιαστή στην τηλεοπτική κάλυψη του βρετανικού Sky Sports και στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της συνεργασίας αυτής, ανέλυσε και το τι πρέπει να κάνουν φέτος οι αντίπαλοι του Lewis.

«Για να κερδίσεις τον Lewis, πρέπει να κάνεις την τέλεια σεζόν. Αν έχει κάποια αδυναμία, είναι η έλλειψη σταθερότητας που έχει κάποιες φορές. Υπάρχουν περίοδοι που δεν είναι στα καλύτερά του. Αν μπορείς να τον χτυπήσεις τότε, να το εκμεταλλευτείς, τότε μπορείς να έχει ελπίδες να τον κερδίσεις στη μάχη του τίτλου. Πρέπει να εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία και ο Sebastian (Vettel) το έκανε αρκετά καλά αυτό πέρυσι. Στα καλά του Σαββατοκύριακα ο Lewis είναι σχεδόν ανίκητος, απίστευτα γρήγορος και ίσως ο καλύτερος οδηγός εκεί έξω. Ο μόνος τρόπος να τον κερδίσεις, είναι να είσαι σε όλα στο 100%, να κάνεις την τέλεια σεζόν. Αλλιώς δεν έχεις ελπίδες», είπε ο Rosberg στο Sky Sports.

Advertisement
Advertisement

Θα είναι αυτός ο νυν teammate του 33χρονου και διάδοχος του Nico στη Mecedes AMG Petronas, o Valtteri Bottas;

«Ελπίζω να είναι ακόμα πιο κοντά στον Lewis φέτος, γιατί πέρυσι είχε κάποιες εκλάμψεις όπου επέδειξε εντυπωσιακές ικανότητες αλλά ήταν πολύ ασταθής. Μπορεί να τα καταφέρει, μπορεί να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικός και πιο κοντά στον teammate του. Αυτό θα θέλαμε να το δούμε, μία καλή εσωτερική μονομαχία», σχολίασε ο Rosberg.

bottas-russia17-putin640

Advertisement

Και τι περιμένει από τους υπόλοιπους; Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2016 δεν περιμένει μεγάλες εκπλήξεις: «Ο Vettel θα πρέπει να είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Lewis. Για τον Kimi, τουλάχιστον βλέποντας τι συνέβη πέρυσι, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Ίσως όμως να βρει λίγο περισσότερη ταχύτητα φέτος. Έπειτα, το τι θα κάνουν οι οδηγοί της Red Bull θα εξαρτηθεί από το μονοθέσιό τους. Αν είναι καλό, αυτοί οι δύο είναι από τους πιο συναρπαστικούς οδηγούς κι όποτε μάχονται στην κορυφή, έχουμε πολλή δράση».

riccia-barca18test2-b640

Advertisement

Η σεζόν αρχίζει την προσεχή Κυριακή 25 Μαρτίου, από το Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης.