Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ουγγαρίας: Θα κερδίσει ο Vettel σήμερα;

Ελλάδα 1:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ουγγαρίας: Θα κερδίσει ο Vettel σήμερα;

FORMULA 1

GP Ουγγαρίας: Θα κερδίσει ο Vettel σήμερα;

FORMULA 1

Οι Ferrari έκαναν χτες το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές με το Γερμανό πρωταθλητή να σημειώνει την 48η pole στην καριέρα του. Είναι η 3η φορά που οι Ferrari εκκινούν από την 1η σειρά της εκκίνησης. Η τελευταία νίκη των κόκκινων ήταν στο Μονακό εκεί κέρδισε ο Φέτελ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Τα χαρακτηριστικά της πίστας στο Ουγγαρόρινγκ είναι παρόμοια και η SF70H που έχει σημαντικά μικρότερο μεταξόνιο από την W08 βολεύεται καλύτερα σ’ αυτή την πίστα με τις συνεχείς αλλαγές πορείας.

Χτες μετά τις κατατακτήριες δοκιμές ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Λιούις Χάμιλτον, που κατετάγη 4ος, σημείωσε: “Ξέραμε πως οι Ferrari θα είναι ταχύτερες εδώ και υπολογίζαμε ότι μπορεί να βρεθούμε στην 2η σειρά της εκκίνησης. Λογικά ο αγώνας θα είναι δικός τους αύριο καθώς σ’ αυτή την πίστα είναι δύσκολο να κολλήσεις πίσω από τον άλλο και να προσπεράσεις. Θα δώσουμε ότι έχουμε και θα δούμε“.

Advertisement
Advertisement

Η λογική λέει πως οι οδηγοί που εκκινούν από την καθαρή πλευρά του grid δηλαδή από τις θέσεις 1,3,5: Φέτελ, Μπότας, Φερστάπεν θα έχουν πλεονέκτημα. Ένα κακό σενάριο για τη Ferrari από άποψη διαχείρισης θα ήταν να περάσει ο Ράικονεν το Φέτελ στην 1η στροφή.

Το ιδανικό είναι να στρίψει 2ος κρατώντας πίσω του τους Μπότας Φερστάπεν. Αν συμβεί αυτό ο Φέτελ θα έχει ένα μάλλον εύκολο απόγευμα εφόσον δεν αντιμετωπίσει μηχανικά προβλήματα. Ο Ράικονεν χτες έκανε ένα λάθος στο σικέιν που του κόστισε σε χρόνο ο ίδιος θεωρεί πως θα μπορούσε να έχει πάρει την pole.

pirelli-hun17-infographic-tyres-4-race640tall

Advertisement

Ο χρόνος του Φέτελ στο 1:16.2 αποτελεί ρεκόρ πίστας. Με τις σημερινές θερμοκρασίες οδοστρώματος να αναμένονται επίσης κοντά στους 60 βαθμούς Κελσίου η θερμική καταπόνηση των ελαστικών αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο. Περιμένουμε στρατηγικές ενός ή δυο αλλαγών. Είδαμε την Παρασκευή τη πολύ μαλακή γόμα ν’ αντέχει έως 25 γύρους όμως η θερμοκρασία οδοστρώματος ήταν τους 26 βαθμούς Κελσίου. Δεδομένου ότι η διαφορά ταχύτητας ανάμεσα στις γόμες είναι μεγάλη λογικά όλοι θα θέλουν να μεγιστοποιήσουν τη χρήση της πολύ μαλακής γόμας. Η επικρατέστερη στρατηγική δεδομένου ότι όλοι οι οδηγοί στη 10αδα εκκινούν με τη πολύ μαλακή γόμα αναμένεται να είναι είτε SS/SS/S είτε SS/S/SS. Όσοι σε στρατηγική 2 αλλαγών αναμένεται ν’ αλλάξουν ελαστικά μετά τον 20στό και μετά τον 50στό γύρο εκτός κι αν το κυκλοφοριακό ή ένα αυτοκίνητο ασφαλείας αλλάξει τα δεδομένα.

Ο αγώνας εκκινεί στις 15:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, Cosmote.

Advertisement