Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος και στο FP3 ο Raikkonen

Ελλάδα 7:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος και στο FP3 ο Raikkonen

FORMULA 1

GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος και στο FP3 ο Raikkonen

FORMULA 1

H άκρως ανταγωνιστική παρουσία της Scuderia Ferrari στο Μπαχρέιν, όπου διεξάγεται ο δεύτερος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, συνεχίστηκε! Μετά την Παρασκευή, ο Kimi Raikkonen ήταν ταχύτερος όλων και στις ελεύθερες δοκιμές του Σαββάτου.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. H πίστα του Σακχίρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με ηλιοφάνεια και ζέστη, θερμοκρασία αέρα στους 29 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 37. Καθώς ο ήλιος έλαμπε ακόμα, δεν υπήρχε ιδιαίτερη δράση στην αρχή αφού τόσο η μάχη της pole position όσο και ο αγώνας θα διεξαχθούν υπό το φως των προβολέων.

Ο Valtteri Bottas ήταν αυτός που ηγήθηκε στην αρχή της κατάταξης (εκ των κορυφαίων συνδυασμών) αλλά στα 20 λεπτά πριν το τέλος της ωριαίας διαδικασίας, ο Sebastian Vettel τον εκτόπισε φορώντας στη Ferrari του super soft ελαστικά της Pirelli.

Advertisement
Advertisement

Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Iceman να «πυροβολήσει» και το έκανε με επίδοση στο 1.29.868. Ήταν ο μόνος που κινήθηκε κάτω από το 1.30 και δεν απειλήθηκε στο υπόλοιπο του FP3. Είχαμε όμως αλλαγές πίσω του καθώς οι δύο Red Bull πέρασαν στις θέσεις 2 και 3, με τον Max Verstappen οριακά ταχύτερο του Daniel Ricciardo.

Στα αξιοσημείωτα ήταν η παραλίγο σύγκρουση των Raikkonen-Verstappen στη στροφή 1, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν συνέπειες.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

Advertisement

bahrain18-fp3-times640