Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Σειρά του Hamilton στο FP2 της Βαρκελώνης

Ελλάδα 16:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Σειρά του Hamilton στο FP2 της Βαρκελώνης

FORMULA 1

F1: Σειρά του Hamilton στο FP2 της Βαρκελώνης

FORMULA 1

Η Mercedes έκανε το δύο στα δύο στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, για το Grand Prix της Ισπανίας, που αποτελεί τον πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Lewis Hamilton να βρεθεί στην κορυφή, με χρόνο στο 1.18.259, που ήρθε νωρίς στην 90λεπτη διαδικασία και επιτεύχθηκε με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli. Πράγμα που «δείχνει» εν μέρει και πιθανή στρατηγική ενόψει των επιλογών στο Q2 , βάσει του οποίου ορίζονται και τα ελαστικά που κάθε οδηγός έχει στην εκκίνηση του αγώνα.

Άλλωστε και το πρωί, η πρωτιά του Valtteri Bottas ήρθε με αυτά τα ελαστικά (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ). Πάντως ο Lewis προσπάθησε να κατεβάσει ακόμα περισσότερο με την πολύ μαλακή γόμα, όμως ένα λάθος στη στροφή 7 τον εμπόδισε.

Advertisement
Advertisement

Μόνο που στο FP2 ο ανταγωνισμός ήταν πολύ πιο κοντά και ανάμεσα στα δύο ασημί βέλη, ήταν τρία μονοθέσια! Στο ένα και τα δύο δέκατα αντίστοιχα, πλασαρίστηκαν οι Red Bull των Daniel Ricciardo και Max Verstappen. Ο χρόνος του Αυστραλού έγινε επίσης νωρίς και επίσης με τη μαλακή γόμα, ενώ ο Ολλανδός έκανε τον καλύτερο γύρο του λίγο πριν το τέλος της προσομοίωσης κατατακτήριων.

Ο Verstappen όπως και ο τέταρτος Sebastian Vettel αλλά και ο πέμπτος Bottas έγραψαν τους καλύτερους χρόνους τους με την πολύ μαλακή γόμα. Ο Kimi Raikkonen ήταν τελευταίος ανάμεσα στους οδηγούς των κορυφαίων ομάδων, έχοντας μία έξοδο στη στροφή 4 λίγο μετά το μέσο της διαδικασίας. Έπειτα επέστρεψε στα pit με αδιευκρίνιστο ακόμα πρόβλημα στην ιταλική υβριδική μηχανή.

Advertisement

Best of the rest αυτή τη φορά ήταν ο Romain Grosjean με τη Haas, που με τη σειρά του είχε έξοδο στη στροφή 7. Ο Stoffel Vandorne έχασε μέρος της διαδικασίας καθώς η McLaren άλλαξε πάτωμα στην MCL33 ενώ οι μηχανικοί της Force India απέτυχαν να βάλουν σωστά όλους τους τροχούς στο μονοθέσιο του Sergio Perez.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

Spain18-FP2-Times640

Advertisement