Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Bottas με διαφορά στο FP1 της Βαρκελώνης

Ελλάδα 1:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Bottas με διαφορά στο FP1 της Βαρκελώνης

FORMULA 1

F1: Bottas με διαφορά στο FP1 της Βαρκελώνης

FORMULA 1

Η Mercedes έκανε το 1-2 στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ισπανίας, που αποτελεί τον πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ταχύτερος ήταν ο Valtteri Bottas, που σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.18.148 και ήταν πολύ μακριά από τους υπόλοιπους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Φινλανδός ήταν 0.849sec ταχύτερος του teammate του, Lewis Hamilton, παρότι αμφότεροι είχαν τη soft γόμα ελαστικών της Pirelli. Αντίθετα, ο τρίτος Sebastian Vettel που ήταν ένα ακόμα δέκατο πιο πίσω, είχε τη supersoft γόμα στη Ferrari του, με τέταρτο τον Max Verstappen της Red Bull Racing που με τη σειρά του είχε τη medium!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πρωτεύουσα της Καταλονίας υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία και τα ασημί βέλη βρέθηκαν από νωρίς στην κορυφή., Οι χρόνοι τους στο 1.18 ήρθαν με την ολοκλήρωση του πρώτου μισάωρου της 90λεπτης διαδικασίας.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά ήταν ο Daniel Ricciardo αυτός που «παρενοχλούσε» τις Mercedes, όμως η έξοδός του στη στροφή 4 προκάλεσε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας και έδωσε πρόωρο τέλος στη συμμετοχή του στο FP1.

Advertisement

Μετά την άρση του VSC, ο Bottas κατέβηκε στο 1.18.411 με νέο σετ soft ελαστικών

Τις στιγμές τους στη στροφή 4 είχαν και οι Brendon Hartley και Romain Grosjean, με τους Bottas, Vettel και τον Marcus Ericsson να έχουν επίσης μικροεξόδους.

Advertisement

Όσο για τον Robert Kubica που πραγματοποίησε τη μεγάλη επιστροφή σε διαδικασία αγωνιστικού τριημέρου, αντικαθιστώντας τον Sergey Sirotkin, σημείωσε τον 19ο καλύτερο χρόνο και είχε και ένα τετ α κε στη στροφή 13. Λίγο αργότερα ο teammate του, Lance Stroll, κατέληξε στην αμμοπαγίδα της στροφής 5, προκαλώντας εκ νέου καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας.

Όμως όπως και πριν, η άρση του έφερε πάλι ταχύτερο γύρο από τον Bottas, αυτή τη φορά στο 1.18.148 το οποίο ουδείς μιμήθηκε. Οι Ferrari και ο Verstappen μπήκαν στο Top5 στο τελευταίο μισάωρο, με τον Fernando Alonso να παίρνει τον τίτλο του best of the rest.

Με τη McLaren να έχει πολλές αναβαθμίσεις, με πιο εμφανείς στην εμπρός αεροτομή και τα bargeboards, να μένει όμως 1.7sec πίσω από την καλύτερη επίδοση. Όσο για τον έτερο οδηγό της βρετανικής ομάδας, Stoffel Vandoorne, άλλαξε ES στην υβριδική μηχανή της Renault, πράγμα που σημαίνει πως από την επόμενη αλλαγή, θα αρχίσουν οι ποινές στο grid.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Spain18-FP1-Times640