Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Και Golf station με 300 PS!

Ελλάδα 11:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και Golf station με 300 PS!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Και Golf station με 300 PS!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες των τελευταίων μηνών έδωσαν τη θέση τους στην επίσημη ανακοίνωση από τη Volkswagen: Το Golf R Variant είναι έτοιμο και παρουσιάζεται σε επίσημη πρώτη στο Λος Άντζελες. Συνδυάζει «πουσαρισμένη» έκδοση του 2λιτρου TSI με 6τάχυτο κιβώτιο DSG και τετρακίνηση 4MOTION.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Για πρώτη φορά λοιπόν το γράμμα «R» συνοδεύει αμάξωμα station wagon του Volkswagen Golf, δημιουργώντας μία έκδοση για όσους θεωρούν ότι οι αχανείς χώροι δεν…. μηδενίζουν τις επιδόσεις. Και πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό, όταν τα 100 km/h έρχονται από στάση σε μόλις 5,1 sec; Η τελική ταχύτητα – όπως συμβαίνει σε ανάλογου χαρακτήρα αυτοκίνητα – περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Την ίδια στιγμή, ο κατασκευαστής ανακοινώνει μέση κατανάλωση 7 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 163 g. CO2 ανά km.

Ο 4κύλινδρος κινητήρας αποδίδει 300 PS από τις 5.500 έως τις 6.200 rpm, ενώ η μέγιστη τιμή της ροπής (38,7 kgm) εμφανίζεται στις 1.800 και παραμένει έως τις 5.500 rpm. Το Golf R Variant έχει χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 20 mm σε σχέση με το απλό μοντέλο, ενώ το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESC έχει και λειτουργία Sport. Όταν μάλιστα ο οδηγός κρατήσει πατημένο για περισσότερα από 3 sec το σχετικό διακόπτη στην κεντρική κονσόλα, το σύστημα απενεργοποιείται πλήρως (π.χ. για χρήση στην πίστα). Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ DCC, με πρόγραμμα Race για… ακραία οδική συμπεριφορά.

Advertisement
Advertisement

Η τετρακίνηση 4MOTION χρησιμοποιεί συμπλέκτη Haldex 5ης γενιάς, ο οποίος λειτουργεί ουσιαστικά ως κεντρικό διαφορικό. Τα ηλεκτρονικά διαφορικά (EDL) συνεργάζονται με το ESC, ενώ τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω άξονα, το σύστημα XDS+ αναλαμβάνει να φρενάρει τον εσωτερικό τροχό του Golf R Variant όταν στρίβει με υψηλή ταχύτητα, ώστε να προλαμβάνει το φαινόμενο της υποστροφής.

Οι πωλήσεις του γερμανικού station wagon επιδόσεων θα αρχίσουν από την Ευρώπη την προσεχή άνοιξη, σε άγνωστες ακόμη τιμές.