Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα ονομασία των μοντέλων της Mercedes

Ελλάδα 17:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα ονομασία των μοντέλων της Mercedes

ΝΕΑ

Η νέα ονομασία των μοντέλων της Mercedes

ΝΕΑ

Ξεχάστε τις Mercedes BlueTEC, CDI, plug-in hybrid και ούτω καθεξής. Η μάρκα από τη Στουτγάρδη αποφάσισε να απλοποιήσει την κωδικοποίηση των διάφορων εκδόσεων, ενώ παράλληλα αλλάζει και τα ονόματα σε αρκετά αυτοκίνητά της. Σε διαφορετική περίπτωση, η προσθήκη νέων μοντέλων που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό θα προκαλούσε σύγχυση στους πελάτες της.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Μέσα στο 2015 η Mercedes θα ανανεώσει σχεδόν όλη την γκάμα των SUV της, οπότε κρίθηκε σκόπιμο η αλλαγή στα ονόματα να γίνει από εκείνο το χρονικό σημείο. Τα δύο πρώτα γράμματα σε όλα τα off road μοντέλα θα είναι τα «GL», εκτός από την G-Class που διατηρεί το όνομά της. Το τρίτο γράμμα αποτελεί τη σύνδεση με τη σειρά των συμβατικών μοντέλων. Έτσι το νέο μεγάλο SUV, ο αντικαταστάτης της ML, γίνεται GLE. Μετά την GLA θα τοποθετηθεί η GLC, ενώ η GLE θα έχει και coupe έκδοση, ως «απάντηση» στη BMW X6 (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). Πιο πάνω θα βρίσκεται η GLS και στο άνω άκρο η G.

Όλα τα 4θυρα coupe θα έχουν ως πρώτα δύο γράμματα τα «CL» και ένα ακόμη που παραπέμπει στην προέλευση τους: CLA και CLA Shooting Brake, CLS και CLS Shooting Brake. Από το 2016 τα roadster της Mercedes θα αρχίζουν από «SL», με την SLK να μετονομάζεται σε SLC. Η SL θα διατηρήσει το όνομά της.

Advertisement
Advertisement

Στις εκδόσεις κινητήρων τώρα, θα υπάρχει ένα μικρό γράμμα στο τέλος, εκτός από όσα αυτοκίνητα φέρουν βενζινoκινητήρες. Το c θα παραπέμπει στα μοντέλα με φυσικό αέριο, το d στα diesel, το e στα plug-in υβριδικά και τα ηλεκτρικά, το f στα αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου, το h στα υβριδικά. Π.χ., η GLA 200 CDI θα γίνει GLA 200d και η S 500 Plug-In Hybrid θα μετονομαστεί σε S 500e. Ο τίτλος «4MATIC» θα εξακολουθεί να χαρακτηρίζει όλες τις τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ θα προστεθούν και άλλα μοντέλα με κίνηση σε όλους τους τροχούς.