Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τα νέα πρωτότυπα SUV της SsangYong

Ελλάδα 8:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα πρωτότυπα SUV της SsangYong

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τα νέα πρωτότυπα SUV της SsangYong

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το μικρό SUV της κορεάτικης μάρκας θα ονομάζεται XIV και θα λανσαριστεί στην τοπική αγορά στις αρχές του 2015, με την Ευρώπη να ακολουθεί λίγους μήνες αργότερα. Στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού η SsanYong παρουσιάζει δύο νέες σχεδιαστικές εκδοχές, τα XIV-Air και XIV-Adventure.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Τα XIV-Air και XIV-Adventure έχουν μήκος 4,2 m. και μεταξόνιο 2,6 m., διαστάσεις που τα τοποθετούν στο B segment, απέναντι σε μοντέλα όπως το Nissan Juke και το Opel Mokka. Το XIV-Air έχει αφαιρούμενη οροφή, ενώ το XIV-Adventure φέρει εξοπλισμό για εκτός δρόμου… περιπέτειες. Η SsangYong τα εφοδιάζει με δύο κινητήρες 1.600 cc, έναν βενζίνης και έναν diesel, τεχνολογίας Euro 6.

Ο 1.6 diesel εκπέμπει στο περιβάλλον 110-120 g/km, σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο, σύστημα start/stop και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Οι ρύποι για τον 1.6 βενζίνης είναι 140-150 g/km, πάλι με τις ίδιες προϋποθέσεις. Θα υπάρχουν βέβαια και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ η SsangYong εφοδιάζει τα δύο πρωτότυπα μοντέλα με ηλεκτρική υποβοήθηση που ρυθμίζεται σε τρεις θέσεις.