Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Nissan Juke Nismo RS στους δρόμους

Ελλάδα 23:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Nissan Juke Nismo RS στους δρόμους

ΝΕΑ

To Nissan Juke Nismo RS στους δρόμους

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε την διάθεση του ισχυρότερου Nismo RS για την ευρωπαϊκή αγορά από τον Δεκέμβριο, με ενδεικτική τιμή στα 27.450€ (για την αγορά της Γαλλίας).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Πρόκειται για την πιο καυτή έκδοση του Juke η οποία θα φιγουράρει στις βιτρίνες των ευρωπαϊκών αντιπροσωπειών από τον Δεκέμβριο. Το Juke Nismo RS είχε κάνει ντεμπούτο στο σαλόνι της Γενεύης και αποτελεί ότι ταχύτερο υπάρχει στην γκάμα του ιαπωνικού crossover αλλά ότι και πιο “άγριο” μιας και διαθέτει όλα τα καλά που έχει μια Nismo έκδοση (αεροδυναμικό body-kit, σπορ Recaro καθίσματα, τιμόνι “ντυμένο” με Αλκαντάρα, αναβαθμισμένο σασί, κόκκινες σιαγόνες στα δισκόφρενα, 18άρες ζάντες κ.α.).

Advertisement
Advertisement

Για τις καυτές επιδόσεις του Juke Nismo RS υπαίτιος είναι ο αναβαθμισμένος turbo κινητήρας 1.6 DIG-T που για την περίσταση αποδίδει 218 PS (από 200) και 28,5 χλγμ. ροπής (από 25,5). Η κίνηση μεταφέρεται μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων με “κοντές” τις πρώτες τρεις για καλύτερη επιτάχυνση και σε αυτή τη περίπτωση έχει στο στάνταρ εξοπλισμό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD). Στην τετρακίνητη έκδοση υπάρχει στάνταρ αυτόματο κιβώτιο Xtronic CVT με οκτώ σχέσεις (έναντι των επτά που συναντάμε στο απλό Nismo και έξι στο απλό Juke) και με paddles για αλλαγές σε στιλ F1!