Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πλατφόρμα της νέας Jaguar (vid)

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πλατφόρμα της νέας Jaguar (vid)

ΝΕΑ

Η πλατφόρμα της νέας Jaguar (vid)

ΝΕΑ

Η ΧΕ έχει ως αποστολή να βάλει τη Jaguar δυναμική στο παιχνίδι των μεσαίων πολυτελών sedan. Η βρετανική μάρκα έδωσε αναλυτικές πληροφορίες για την αλουμινένια πλατφόρμα μεταβλητής αρχιτεκτονικής, η οποία θα εξοικονομεί βάρος και θα προσφέρει αυξημένη ακαμψία. Η πρεμιέρα της Jaguar XE θα γίνει στο Λονδίνο στις αρχές του Σεπτεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει ένα μήνα αργότερα η παρουσία του αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Θα υπάρχει μάλιστα έκδοση της ΧΕ με μέση κατανάλωση κάτω από 4 lt/100 km(!), προφανώς και με ρύπους κάτω από το φράγμα των 100 g/km. Δεν έγινε πάντως γνωστό αν θα πρόκειται για την υβριδική έκδοση του μεσαίου βρετανικού sedan. Για την πλατφόρμα που κατά περισσότερο από 75% αποτελείται από αλουμίνιο μιλάει στο video ο Mark White, υπεύθυνος της Jaguar στον τομέα της κατασκευής ελαφριών αμαξωμάτων.

Στη νέα πλατφόρμα θα βασίζεται και το πολυτελές SUV της Jaguar, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2016. Στον περιορισμό της κατανάλωσης και των ρύπων δε συμβάλλουν βέβαια μόνο οι πλατφόρμες αλλά και οι – νέας γενιάς – κινητήρες Ingenium. Ζυγίζουν έως 80 kg λιγότερο από τους απερχόμενους και έχουν σχεδιαστεί για να τοποθετούνται σε πισωκίνητες και τετρακίνητες πλατφόρμες, με μηχανικά ή αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, καθώς και με υβριδικές πλατφόρμες. Περισσότερα για τους κινητήρες μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ