Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Renault στρέφεται στα υβριδικά μοντέλα

Ελλάδα 20:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Renault στρέφεται στα υβριδικά μοντέλα

ΝΕΑ

Η Renault στρέφεται στα υβριδικά μοντέλα

ΝΕΑ

Σε αντίθεση με την… αδελφή εταιρεία Nissan, η οποία αποτελεί από τους πρωτοπόρους στην ηλεκτροκίνηση, στη Renault θα ακολουθήσουν και τον «υβριδικό δρόμο». Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψαν υψηλόβαθμα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με τη γαλλική ιστοσελίδα Usine Nouvelle. Οι ανακοινώσεις έγιναν στο διεθνές συνέδριο Diesel Powertrain, το οποίο διεξήχθη στην πόλη Ρουέν.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τα εικονιζόμενα ηλεκτροκίνητα Twizy, ZOE, Fluence Z.E και Kangoo Z.E, δεν θα δούμε και εκδόσεις μηδενικών ρύπων για μοντέλα όπως τα Twingo, Clio και Megane. Για αυτά, η Renault θα επενδύσει στην τεχνολογία «mild hybrid». Πρόκειται δηλαδή για μοντέλα με μικρό ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος συνδράμει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και δεν μπορεί να κινήσει από μόνος του το όχημα.

Σε συνδυασμό με το σύστημα start/stop και την επανάκτηση ενέργειας από το φρενάρισμα, περιορίζει την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τεχνολογία mild hybrid της Renault θα εμφανιστεί στα μοντέλα της γκάμας από το 2017, και θα συνδυάζεται τόσο με κινητήρες βενζίνης όσο και diesel.