Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αυτό είναι το πρώτο μονοθέσιο του 2014

Ελλάδα 6:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το πρώτο μονοθέσιο του 2014

FORMULA 1

Αυτό είναι το πρώτο μονοθέσιο του 2014

FORMULA 1

Η Force India είναι η πρώτη ομάδα που αποκάλυψε, έστω και εν μέρει, το μονοθέσιο με το οποίο θα τρέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2014. Αλλά και τα νέα της χρώματα, που δίνουν εντυπωσιακή εικόνα στην VJM07.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Καθότι… προφίλ, δεν φαίνονται πολλές λεπτομέρειες που αφορούν στις αλλαγές των κανονισμών. Ειδικά το ρύγχος είναι δυσδιάκριτο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του NewsAuto, πρόκειται για μία «ουδέτερη» εκδοχή, μόνο για τα αποκαλυπτήρια. Το πραγματικό κι όπως μαθαίνουμε καινοτόμο ρύγχος της VJM07 θα το δούμε στην πορεία. Μη ξεχνάτε πως περιμένουμε με αγωνία να δούμε τις επιλογές των ομάδων στο συγκεκριμένο τομέα αφού όπως φημολογείται, τα νέα μονοθέσια θα είναι πολύ άσχημα.

«Σχεδόν κάθε μέρος του μονοθεσίου αποτελεί νέο σχέδιο, από την εμπρός αεροτομή μέχρι τον διαχύτη. Μπορεί ως βάση της VJM07 να είχαμε το μονοθέσιο του 2013, έπρεπε όμως να βρούμε τρόπο να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα, με διαφορετική μεθοδολογία λόγω των αλλαγών των κανονισμών. Ειδικά αυτοί για τη μονάδα ισχύος, που αποτελεί τη σημαντικότερη αλλαγή απ’ όταν ξεκίνησα την εμπλοκή μου στο σπορ, το 1990, έκαναν δύσκολο το έργο μας να την ενσωματώσουμε στο μονοθέσιο. Μεγάλη πρόκληση αποτέλεσε και το σύστημα ψύξης, δουλεύοντας πάνω στο οποίο ξοδέψαμε σχεδόν όλο το καλοκαίρι μας», σχολίασε ο τεχνικός διευθυντής της Force India, Andy Green.

Advertisement
Advertisement

Τα χρώματα του μονοθεσίου έχουν αλλάξει, εναρμονισμένα στους νέους χορηγούς της ινδικής ομάδας. Το μαύρο κυριαρχεί στην VJM07 ενώ τα παραδοσιακά της χρώματα παραμένουν αλλά σε περιορισμένη έκταση.

Πίσω από το τιμόνι θα είναι φέτος οι Nico Hulkenberg και Sergio Perez.