ΝΕΑ

Αποδεικνύει πως είναι… Ελέφαντας!

Ελλάδα 19:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποδεικνύει πως είναι… Ελέφαντας!

ΝΕΑ

Αποδεικνύει πως είναι… Ελέφαντας!

ΝΕΑ

Μία νέα έκδοση του Ypsilon λανσάρει στην ελληνικά αγορά η Lancia: το όνομα αυτής, Elefantino.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Μη σας παραξενεύει η σύνδεση του μικρού αυτοκίνητου πόλης της ιταλικής μάρκας με το μεγαλύτερο χορτοφάγο θηλαστικό που κατοικεί σήμερα στον πλανήτη. Το ελεφαντάκι ως σήμα αυτής της έκδοσης είναι άρρηκτα δεμένο με την Lancia καθώς χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον γιο του ιδρυτή της μάρκας, Gianni Lancia,  το 1953 και στη συνέχεια από το 1997 έως το 2003 με περισσότερες από 320.000 πωλήσεις και διείσδυση 45% στις συνολικές πωλήσεις του μοντέλου.

Το Ypsilon Elefantino απευθύνεται κυρίως σε νέους – εύλογο θα πει κάνεις αν κρίνουμε από τις επιλογές στα εξωτερικά χρώματα. Δύο νέες επιλογές έχουμε εκεί, με τυρκουάζ και μωβ ως βασικές επιλογές εξωτερικού χρώματος, ενώ προσφέρονται και πέντε νέοι bicolore συνδυασμοί.

Advertisement
Advertisement

Εκτός του… δέρματος, τη νέα αυτή έκδοση διαφοροποιούν διακοσμητικές λωρίδες στους πλαϊνούς καθρέφτες, τα γραφικά στην κολώνα και φυσικά το logo «Elefantino» στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Περνώντας στο εσωτερικό, συναντάμε νέα μαύρη ταπετσαρία με τιρκουάζ ή φούξια λεπτομέρειες και ραφές ανάλογα με το εξωτερικό χρώμα του αμαξώματος, δερμάτινο τιμόνι και διακοσμητικά χρωμίου στο ταμπλό.

O εσωτερικός κόσμος του Lancia Ypsilon Elefantino

Στην Ελλάδα το Lancia Ypsilon Elefantino διατίθεται με τον βενζινοκινητήρα 1.2 lt απόδοσης 69 ίππων και τον diesel 1.3 lt και 95 αλόγων. Αμφότεροι συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Advertisement

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ABS με EBD, 4 αερόσακους (οδηγού, συνοδηγού και 2 τύπου κουρτίνας), προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος, πίσω αεροτομή, trip computer, δερμάτινο τιμόνι και πόμολο λεβιέ ταχυτήρων, air condition, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα κ.α.

Το κόστος απόκτησής του Lancia Ypsilon Elefantino είναι στα 12.688€ (10.688€ συμπεριλαμβανομένου οφέλους απόσυρσης και ειδικής προσφοράς) για τη έκδοση βενζίνης και στα 15.388€ (13.428€ συμπεριλαμβανομένου οφέλους απόσυρσης και ειδικής προσφοράς) για εκείνη με τον πετρελαιοκινητήρα.

Advertisement