Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημα αποκαλυπτήρια για τη Hyundai WRT (Updated)

Ελλάδα 14:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημα αποκαλυπτήρια για τη Hyundai WRT (Updated)

ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημα αποκαλυπτήρια για τη Hyundai WRT (Updated)

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά από πολύμηνες προετοιμασίες, η Hyundai Motorsport ξεκίνησε επίσημα την περιπέτεια της στο μαγικό κόσμο του WRC, παρουσιάζοντας το i20 WRC με το οποίο θα μάχεται στις ειδικές διαδρομές το 2014 αλλά και τα οδηγικά της δίδυμα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η παρουσίαση του προγράμματος αλλά και του αυτοκινήτου, έγινε στο Όφενμπαχ της Γερμανίας, έδρα της Hyundai Ευρώπης. Από τη σκηνή πέρασαν όλα τα σημαντικά πρόσωπα της μάρκας, από τον άνθρωπο που την αναγέννησε σε ό,τι αφορά στα επιβατικά οχήματα, τον Peter Schreyer, μέχρι τον επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος, Michel Nandan.

Σύμφωνα με τον Γάλλο, στόχος για τη πρώτη σεζόν εμπλοκής στο θεσμό είναι ο τερματισμός σε κάθε ράλι, να βρεθούν κάποιες φορές στο βάθρο και να χτίσουν τα θεμέλια για μελλοντική επιτυχία. Τα επίσημα χρώματα της Hyundai Shell World Rally Team (η εταιρεία πετρελαιοειδών ανέλαβε ρόλο title sponsor) θα είναι το μπλε, το μαύρο και το πορτοκαλί.

Advertisement
Advertisement

Δεν είχαμε εκπλήξεις στους οδηγούς, αφού στους Thierry Neuville και Juho Hanninen που είχαν ήδη ανακοινωθεί, προστέθηκαν δύο οδηγοί για τους οποίους… βούιζε ο χώρος: ο Dani Sordo και ο Chris Atkinson.

Πως χωρίζεται αυτή η τετράδα; Ο Neuville έχει πλήρες πρόγραμμα και θα αναλάβει ηγετικό ρόλο – εύλογο μετά την εντυπωσιακή του σεζόν και τη σημαντική εξέλιξη που έχει σημειώσει. O Βέλγος ανέβηκε φέτος επτά φορές στο βάθρο.

Ο Dani Sordo έρχεται από την εργοστασιακή ομάδα της Citroen, με «προίκα» τη πρώτη του νίκη στο WRC, πέρυσι στη Γερμανία. Ως εξπέρ στην άσφαλτο, θα οδηγεί το i20 WRC σε επιλεγμένους ασφάλτινους αγώνες. Το αντίθετο δηλαδή από τον Αυστραλό Chris Atkinson, που στρατολογήθηκε λόγω της ταχύτητάς του στο χώμα. Οι δυο τους θα εναλλάσσονται πίσω από το τιμόνι, με τον Ισπανό να οδηγεί στη πρεμιέρα του Μόντε Κάρλο, τον επόμενο μήνα.

Advertisement

«Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ κομμάτι αυτού του συναρπαστικού νέου project. Μπορεί να είναι νέα ομάδα αλλά τα μέλη της έχουν πλούσια εμπειρία που σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό όλων, αποτελούν ένα δελεαστικό πακέτο για κάθε οδηγό. Ελπίζω να βοηθήσω με τη δική μου πολυετή εμπειρία στο WRC», σχολίασε ο Sordo. [nggallery id=3122]

O Atkinson που εδώ και μήνες κάνει δοκιμές με το i20 WRC, δήλωσε: «Ήταν απόλαυση για μένα να συνεισφέρω στην εξέλιξη του αυτοκινήτου και χαίρομαι πολύ που θα συνεχίσω με τη Hyundai την επόμενη σεζόν».

Advertisement

Το καλεντάρι του 2014 περιλαμβάνει 13 ράλι. Δυστυχώς, ανάμεσα τους δεν βρίσκεται το δικό μας Ράλι Ακρόπολις που θα προσμετρήσει όμως στο ERC (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα).

Αν θέλετε να δείτε το i20 WRC εν δράσει, πατήστε εδώ για ένα video με τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Marcus Gronholm, πίσω από το τιμόνι.