Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Ερχεται το Adam crossover

Ελλάδα 5:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλειστικό: Ερχεται το Adam crossover

ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Ερχεται το Adam crossover

ΝΕΑ

Την κατασκευή ενός μικρού crossover, με μήκος γύρω στα τέσσερα, έχουν αποφασίσει οι ιθύνοντες της Opel…

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο αντίπαλος των Fiat 500X και Renault Captur θα βασίζεται στο Adam και θα εξοπλίζεται με turbo κινητήρες, τριών και τεσσάρων κυλίνδρων, ενώ η τετρακίνητη έκδοση θα διαθέτει το νέο 1.6lt SIDI Turbo κινητήρα απόδοσης 172PS!

Το όνομα του συγκεκριμένου κινητήρα προκύπτει από τα αρχικά του “Spark Ignition Direct Injection” και είναι φτιαγμένος από λευκή κόλλα χαρτί. Όπως μαρτυρά το όνομα του, είναι άμεσου ψεκασμού, διαθέτει εξελιγμένη τουρμπίνα ενώ είναι εκτεταμένη η χρήση αλουμινίου.

Οπως μάθαμε πρόσφατα στο ταξίδι που κάναμε για να δοκιμάσουμε τον συγκεκριμένο κινητήρα (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) και μιλώντας με αριθμούς και πρόσημα… η ιπποδύναμη ορίζεται στα 172 PS και η ροπή στα 28.5 kgm στις 1650-4250 rpm, σε λειτουργία overboost – αριθμός που αποτελεί αύξηση της τάξης του 30% σε σχέση με τον κινητήρα που αντικαθιστά (1.6 Turbo). Μειωμένη είναι η κατανάλωση (κατά 13%) αλλά και η εκπομπή ρύπων (κατά 10%). Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στον τομέα του θορύβου, όπου επιτεύχθηκε μείωση κατά 2 dB ενώ είναι Euro6 Ready – με μικρές δηλαδή μετατροπές εναρμονίζεται με τις μελλοντικές απαιτήσεις σε ότι αφορά στις εκπομπές ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Η έναρξη παραγωγής του Crossover θα γίνει στα τέλη του 2014 και αναμένεται να τοποθετηθεί στη μεγάλη γκάμα της Opel, κάτω από το νέο Mokka. Νωρίτερα πάντως αναμένεται να δούμε και την cabrio εκδοχή του Adam.

Ο product manager του Mokka, Πέδρο Λαζαρίνο, κάθε άλλο παρά διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες: «Το λανσάρισμα ενός SUV, μικρότερου από το Mokka, είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζουμε. Η συγκεκριμένη κατηγορία εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως δεν θα έχουμε κάτι νεότερο πριν περάσουν 2 χρόνια. Αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει η πορεία του Mokka», δήλωσε αποκλειστικά ο Πορτογάλος στο www.NewsAuto.gr.

Για περισσότερα μείνετε στο No1 αυτοκινητικό site της Ελλάδας, το www.NewsAuto.gr που αποκαλύπτει πρώτο όλα τα επόμενα σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών!

Advertisement

 

 

Advertisement