Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Η McLaren με τα 650 PS

Ελλάδα 16:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η McLaren με τα 650 PS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Η McLaren με τα 650 PS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Όπως συνηθίζεται στον κόσμο της αυτοκίνησης, μετά τη διαρροή έρχεται και η επιβεβαίωση. Έτσι και στην περίπτωση της 650S, του «νέου» μοντέλου της McLaren. Ουσιαστικά όμως πρόκειται για μία αναβαθμισμένη εκδοχή της 12C, πάνω από την οποία θα τοποθετηθεί στη γκάμα της μάρκας κατασκευής supercars.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Λίγες ώρες αφού δημοσιεύσαμε τις φωτογραφίες της 650S, ήρθε και το επίσημο δελτίο Τύπου της McLaren. Αφού κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο στη Γενεύη, το βρετανικό υπεραυτοκίνητο θα διατίθεται από την άνοιξη στις αντιπροσωπείες της εταιρείας. Οπτικά, η 650S μοιάζει από μπροστά με την κορυφαία υβριδική P1 και από πίσω με τη 12C, η οποία θα συνεχίσει να παράγεται από τη McLaren. Διατίθεται τόσο ως coupe όσο και ως Spider, δηλαδή με την ηλεκτρικά αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή.

Όπως είχαμε προβλέψει από τις 12 Φεβρουαρίου, το όνομα του μοντέλου παραπέμπει στην ισχύ του twin-turbo V8 των 3,8 lt. Το γράμμα «S» συμβολίζει τις sport επεμβάσεις που έγιναν στον κινητήρα, το σύστημα διεύθυνσης, τη μετάδοση και την αεροδυναμική συμπεριφορά. Και κάπως έτσι προέκυψε η 650S, για την οποία πάντως δε γνωρίζουμε ακόμη πώς τα καταφέρνει στην επιτάχυνση 0-100 και την τελική ταχύτητα. Θα είναι πάντως πιο γρήγορη από τη 12C.

Advertisement
Advertisement

Η McLaren 650S εφοδιάζεται με σύστημα πλοήγησης και σύνδεση Bluetooth για το τηλέφωνο, ψηφιακό ραδιόφωνο, ενώ ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ανθρακινημάτινα αγωνιστικά καθίσματα, ηλεκτρική ρύθμιση της θέσης του τιμονιού, κάμερα οπισθοπορείας και λεπτομέρειες από ανθρακόνημα στο εσωτερικό.