Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι τo μικρό sedan της Ford

Ελλάδα 1:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι τo μικρό sedan της Ford

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι τo μικρό sedan της Ford

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα για το κοινό στην έκθεση Auto Expo της Ινδίας, η Ford αποκάλυψε σε ειδική εκδήλωση στο Νέο Δελχί το πρωτότυπο Figo Sedan. Πρόκειται για ένα μικρό τετράθυρο μοντέλο, με μήκος κάτω από 4 m. Έχει δεχτεί σχεδιαστικές επιρροές (όπως η τραπεζοειδής μάσκα και τα φώτα) από το μίνι Ka Concept, το οποίο είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Νοέμβριο. To νέο πρωτότυπο της Ford παρουσιάστηκε ταυτόχρονα και στη Βραζιλία, εκεί ως Ka sedan.

Advertisement
Advertisement

Προορίζεται για την Ινδία και άλλες αναπτυσσόμενες αγορές, καθώς τόσο μικρά sedan δεν… απασχολούν το κοινό σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Η Ford εκτιμά ότι οι πωλήσεις των μικρών αυτοκινήτων στην Ινδία θα αυξηθούν από 1 εκατ. πέρυσι σε σχεδόν 2 εκατ. το 2018. Οι κατασκευαστές προσπαθούν με μικρά σε όγκο και φθηνά σε κόστος μοντέλα να προσελκύσουν τους Ινδούς που επιλέγουν μηχανάκια και τρίκυκλα για τις μετακινήσεις τους.

Η έκδοση παραγωγής του Figo sedan αναμένεται να είναι έτοιμη το 2015 και θα εφοδιάζεται με μικρού κυβισμού κινητήρες, όπως ο 1.0 EcoBoost και ο 1.5 diesel. Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε όλες τις πληροφορίες για το Ka Concept και να πρόκειται να εισαχθεί στην Ευρώπη.