Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Θα έρθει το επόμενο Ford Ka στην Ευρώπη;

Ελλάδα 2:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα έρθει το επόμενο Ford Ka στην Ευρώπη;

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Θα έρθει το επόμενο Ford Ka στην Ευρώπη;

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στις εγκαταστάσεις της Ford στο Καμασαρί της Βραζιλίας παρουσιάστηκε από τον εκτελεστικό Πρόεδρο της εταιρείας, Μπιλ Φορντ, το πρωτότυπο Ka. Πρόκειται για ένα global car, το οποίο δηλαδή θα έχει την ίδια σχεδίαση σε όλες τις αγορές. Το ερώτημα είναι αν θα αποτελέσει τον αντικαταστάση και του ευρωπαϊκού Ka. Ξεκάθαρη απάντηση δε δόθηκε ούτε από το δελτίο Τύπου, ούτε από τις δηλώσεις στελεχών της Ford Motor Company. Απλά αναφέρεται ότι από αυτό θα προκύψει «το αυτοκίνητο πόλης για καταναλωτές στη Βραζία και άλλες σημαντικές αγορές (key markets) ανά τον κόσμο».

Advertisement
Advertisement

Με ελάχιστες αλλαγές, ίσως μόνο στα εμπρός φωτιστικά σώματα, το συγκεκριμένο Ka δείχνει έτοιμο να εισέλθει στη γραμμή παραγωγής. Η τραπεζοειδής μάσκα θυμίζει τα υπόλοιπα νέα ή ανανεωμένα μοντέλα της Ford (Fiesta, Mondeo), όμως το πίσω μέρος κρίνεται μάλλον αδιάφορο. Η καμπίνα των επιβατών δεν αποκαλύφθηκε, ενώ δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για τις διαστάσεις και τα μηχανικά μέρη. Τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης μιλούν πάντως για 3κύλινδρο βενζίνης με 80 PS.

Πρόθεση της Ford είναι να λανσάρει το Ka – αρχής γενομένης από το 2014 – σε αγορές όπως της Βραζιλίας και της Ινδίας. Η άφιξή του στην Ευρώπη (αν συμβεί τελικά) θα καθυστερήσει, όπως συμβαίνει με το EcoSport, το αστικό SUV της Ford.

Πριν από μήνες, ο Πρόεδρος της Ford Motor Company Άλαν Μαλάλι είχε δηλώσει στο indianautosblog ότι δεν υπάρχουν σχέδια για τον αντικαταστάτη του Ka στην Ευρώπη.