Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν θα βγάλει διάδοχο του Ka η Ford

Ελλάδα 9:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν θα βγάλει διάδοχο του Ka η Ford

ΝΕΑ

Δεν θα βγάλει διάδοχο του Ka η Ford

ΝΕΑ

Απούσα από την κατηγορία των μίνι αυτοκινήτων πόλης, ή A segment κατά το αγγλικότερον, θα είναι τα επόμενα χρόνια η Ford. Το NewsAuto.gr σας είχε ενημερώσει σχετικά τις πρώτες ημέρες του έτους και η επιβεβαίωσε ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη. Ο Πρόεδρος της Ford Motor Company βρέθηκε στην Ινδία και μιλώντας στο indianautosblog ανέφερε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για τον αντικαταστάτη του Ka.

Advertisement
Advertisement

«Έχουμε επικεντρωθεί από το B segment (σουπερμίνι) μέχρι το D segment (μεσαία). Δεν κοιτάζουμε στη μικρότερη κατηγορία, διότι θεωρούμε ότι υπάρχουν πολλές ακόμη δυνατότητες ανάπτυξης στο B segment. Αυτό που θα δείτε μέσα στα επόμενα χρόνια από τη Ford είναι αυτοκίνητα που εκτιμούν οι καταναλωτές, με καλύτερη ποιότητα και πιο εύχρηστα από αυτά των ανταγωνιστών μας», ανέφερε ο Άλαν Μαλάλι.

Πράγματι, δίπλα στο best seller Fiesta και το πολυμορφικό B-MAX, η Ford είναι έτοιμη να λανσάρει το EcoSport, ένα «SUV τσέπης». Η δεύτερη γενιά του Ka λανσαρίστηκε στα τέλη του 2008 και μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Fiat 500, με τα δύο μοντέλα να κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της ιταλικής εταιρείας στην Πολωνία.

Σε αντίθεση με το στιλάτο μικρό της Fiat που βρήκε το δικό του κοινό, το Ka δεν σημείωσε εμπορική επιτυχία. Εμπόδια στάθηκαν και τα αρκετά φθηνότερα μοντέλα στην κατηγορία, όπως τα κορεάτικα i10 και Picanto, το Aygo και τα γαλλικά C1 και 107. Δεν αποκλείεται πάντως μετά από 4-5 χρόνια – και αφού έχει επιστρέψει στην κερδοφορία – η Ford Ευρώπης να εξελίξει τον αντίπαλο του Opel Adam και του Fiat 500.[nggallery id=2724]

Advertisement
Advertisement