Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα έρθει το ανανεωμένο Yeti;

Ελλάδα 18:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα έρθει το ανανεωμένο Yeti;

ΝΕΑ

Πότε θα έρθει το ανανεωμένο Yeti;

ΝΕΑ

Η Skoda επενδύει πάνω στο πετυχημένο μικρό της crossover και είναι έτοιμη να λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά την ανανεωμένη έκδοσή του. Το Yeti θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, μία για την πόλη και μία με off road εμφάνιση και όνομα Outdoor. Η δεύτερη ξεχωρίζει από τους ελαφρά διαφοροποιημένους προφυλακτήρες, με πιο εμφανείς προστατευτικές ποδιές, τους ασημί εξωτερικούς καθρέπτες αλλά και τα πλαϊνά προστατευτικά πλαστικά που είναι σε μαύρο χρώμα. Στο Yeti με την… αστική εμφάνιση είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος, δίνοντας στο μοντέλο της Skoda πιο πολυτελή εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Όπως πληροφορήθηκε το NewsAuto.gr, το λανσάρισμα του ανανεωμένου Yeti θα γίνει στη χώρα μας μέσα στο Φεβρουάριο, ένα μήνα μετά την έναρξη διάθεσής του σε άλλες αγορές της Ευρώπης. Η γκάμα των κινητήρων δεν θα αλλάξει, με βασικό σύνολο τον 1.2 TSI που αποδίδει 105 PS για το προσθιοκίνητο μοντέλο. Οι επιλογές περιλαμβάνουν επίσης τον 1.4 και τον 1.8 TSI (με 122 και 160 PS αντίστοιχα), όπως και τους diesel 1.6 ισχύος 105 PS και 2.0 με 110, 140 και 170 PS.

Ανάλογα με τους κινητήρες διατίθεται σύστημα τετρακίνησης με συμπλέκτη Haldex πέμπτης γενιάς, αλλά και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, 6 ή 7 σχέσεων. Η έκδοση GreenLine με τον 1.6 TDI, κίνηση στους εμπρός τροχούς και μηχανικό κιβώτιο, καταναλώνει 4,6 lt/100 km και εκπέμπει στο περιβάλλον 119 g. CO2 ανά km. Το πακέτο Green tec (start/stop, επανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης) μπορεί να συνδυαστεί με τις εκδόσεις 1.4 TSI με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, 1.6 TDI με DSG 7 σχέσεων και 2.0 TDI 140 PS με χειροκίνητο 6άρι.

Ο εξοπλισμός του Yeti αναβαθμίζεται με κάμερα οπισθοπορείας στο προαιρετικό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης. Επίσης η όπισθεν επιλέγεται αυτόματα και το αυτοκίνητο παρκάρει μόνο του. Το σύστημα «KESSY» επιτρέπει στο όχημα να ξεκλειδώσει, να κλειδώσει αλλά και να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα ακόμη και αν το κλειδί είναι στην τσέπη του οδηγού.

Advertisement
Advertisement