Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πού θα κάνει πρεμιέρα η νέα BMW X4;

Ελλάδα 23:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πού θα κάνει πρεμιέρα η νέα BMW X4;

ΝΕΑ

Πού θα κάνει πρεμιέρα η νέα BMW X4;

ΝΕΑ

Ανατροπή για την ημερομηνία παρουσίασης του νέου SAC (Sports Activity Coupe) της BMW προκαλεί η δήλωση του εκπροσώπου της γερμανικής μάρκας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα inautonews, ο Κριστόφ Κένιγκ ανέφερε ότι η νέα Χ4 θα παρουσιαστεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στις 14 Μαρτίου.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά περιμέναμε η coupe παραλλαγή της Χ3 να κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο στο Ντιτρόιτ. Η ημερομηνία όμως που ανέφερε ο εκπρόσωπος της BMW σημαίνει ότι θα καθυστερήσει λίγους μήνες. Αν αναλογιστούμε ότι η έκθεση της Γενεύης ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 6 Μαρτίου, τότε θα ποντάραμε η «επίσημη πρώτη για το κοινό» να γίνει είτε στη Νέα Υόρκη (18-27 Απριλίου) είτε (και) στο Πεκίνο (21-29 Απριλίου).

Η επιλογή δεν είναι τυχαία, κάθε άλλο. Με την ύφεση να παραμένει ως… σκιά πάνω από την Ευρώπη, οι αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας είναι οι σημαντικότερες για τους κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων. Η X4 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Σπάρτανμπουργκ, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, και θα κυκλοφορήσει και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Οι διαστάσεις της δεν θα απέχουν σημαντικά από το πρωτότυπο μοντέλο που είδαμε τον περασμένο Απρίλιο στη Σαγκάη (μήκος 4,65 m, πλάτος 1,91 m και ύψος 1,62 m).

Οι κινητήρες, τεσσάρων και έξι κυλίνδρων, θα προέρχονται από τη γκάμα της Χ3. Ανάμεσά τους δεν θα περιλαμβάνονται λογικά τα βασικά σύνολα, λόγω του sport χαρακτήρα της Χ4. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα δούμε τη Χ4 28i με το 2λιτρο κινητήρα των 245 PS και τη Χ4 35i, η οποία εξοπλίζεται με τον 6κύλινδρο σε σειρά – χωρητικότητας 3 lt. – που αποδίδει 306 PS.

Advertisement
Advertisement

Θα υπάρχουν βέβαια για την Ευρώπη και οι diesel εκδόσεις, όπως η Χ4 20d με 184 PS και η Χ4 30d με τον 3λιτρο 6κύλινδρο των 258 PS. Αργότερα θα λανσαριστεί και η κορυφαία Χ4 Μ, με τον ίδιο κινητήρα που θα έχουν οι νέες Μ3 και Μ4. Πρόκειται για έναν 6κύλινδρο twin-turbo, χωρητικότητας 3 lt και απόδοσης άνω των 430 PS. Με αυτή την έκδοση η BMW σκοπεύει να αντιπαρατεθεί με την αναμενόμενη Porsche Macan.