Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ενδιαφέρον «μάξι» για το νέο ΜΙΝΙ

Ελλάδα 19:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ενδιαφέρον «μάξι» για το νέο ΜΙΝΙ

ΝΕΑ

Ενδιαφέρον «μάξι» για το νέο ΜΙΝΙ

ΝΕΑ

Ένας από τους πρωταγωνιστές του Νοεμβρίου θα είναι αναμφίβολα το νέο ΜΙΝΙ. Η νέα γενιά του hatchback θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Νοεμβρίου σε δύο τοποθεσίες, στο Λονδίνο και στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Οξφόρδη. Η θυγατρική του Ομίλου BMW έδωσε στη δημοσιότητα μία σκοτεινή φωτογραφία της έκδοσης Cooper S, με τα φώτα ημέρας σε σχήμα δακτυλίου να «σπάνε» το σκοτάδι.

Advertisement
Advertisement

Η ημερομηνία δεν επελέγη τυχαία, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 107 ετών από τη γέννηση του σχεδιαστή του πρώτου ΜΙΝΙ, Σερ Άλεκ Ισιγόνη. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το νέο μοντέλο λίγες ημέρες αργότερα, στις εκθέσεις του Λος Άντζελες και του Τόκιο. Το λανσάρισμά του στην Ευρώπη αλλά και στις υπόλοιπες αγορές έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Θα αποτελέσει το πρώτο από τα συνολικά 8 μοντέλα της βρετανικής μάρκας που θα βασίζεται στην πλατφόρμα νέας αρχιτεκτονικής του Ομίλου BMW με κίνηση στον εμπρός άξονα. Νέοι είναι και οι κινητήρες, με προεξέχοντα τον 3κύλινδρο 1.5 ΤwinPower Turbo βενζίνης, με ισχύ 136 PS και ροπή 22,4 kgm στις 1.250 rpm. Η μέγιστη τιμή θα αυξάνεται για λίγο στα 23,5 kgm μέσω λειτουργίας overboost.

Θα λανσαριστεί επίσης και ένας 4κύλινδρος με χωρητικότητα 2 lt, πιθανόν για το Cooper S. Θα αποδίδει 192 PS και 28,6 kgm ροπής, επίσης στις 1.250 rpm (30,6 kgm με overboost). Οι πετρελαιοκινητήρες είναι τεχνολογίας common rail. Στη βάση θα συναντήσουμε έναν επίσης τρικύλινδρο 1.5, με ισχύ 116 PS και ροπή 27,5 kgm.

zp8497586rq
Advertisement
Advertisement