Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο X-Trail της Nissan

Ελλάδα 11:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο X-Trail της Nissan

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο X-Trail της Nissan

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αν το σουλούπι του σας θυμίζει κάτι από Qashqai, δεν μπερδευτήκατε. Το νέο X-trail αντλεί έμπνευση από το πετυχημένο crossover της Nissan και θα «περπατήσει» στα σίγουρα χνάρια του. Αυτό σημαίνει ότι θα αναλάβει ουσιαστικά το ρόλο του Qashqai+2, με το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών ή 7θέσια διάταξη. Τα mainstream μοντέλα της Nissan είναι τα crossover, προσφέροντας μία εναλλακτική σε όσους σκέφτονται να αποκτήσουν ένα κλασσικό μικρομεσαίο οικογενειακό, όπως το Focus ή το Astra.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις του νέου X-Trail αναμένεται να αρχίσουν το καλοκαίρι του 2014 και λίγους μήνες νωρίτερα θα γίνουν γνωστοί οι κινητήρες και τα επίπεδα εξοπλισμού για την Ευρώπη. Με δεδομένο όμως ότι θα κυκλοφορήσει τόσο ως προσθιοκίνητο όσο και με το σύστημα τετρακίνησης ALL MODE 4x4i, οι κινητήρες θα διαφέρουν. Θα κυκλοφορήσει με τον 1.6 βενζίνης αλλά και 2λιτρο diesel. Είναι εξαιρετικά πιθανό η Nissan να δανειστεί και μικρότερους turbo από τη Renault, με στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσης και των ρύπων.

Ο περιστροφικός διακόπτης στην κεντρική κονσόλα επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα σε κίνηση μόνο μπροστά (για εξοικονόμηση καυσίμου), στη λειτουργία Auto (η ροπή κατανέμεται στους δύο άξονες ανάλογα με την πρόσφυση) και στη Lock (για δύσκολα σημεία και για χαμηλές ταχύτητες. Το σύστημα Active Ride Control ρυθμίζει τη λειτουργία των αμορτισέρ ανάλογα με την ποιότητα του οδοστρώματος, ενώ το Active Engine Brake φρενάρει τον κινητήρα κατά τις στροφές. Το Active Trace Control προέρχεται από το Infiniti M και «διαβάζοντας» την ταχύτητα, τη γωνία του τιμονιού, το γκάζι ή το φρένο, φρενάρει κάθε τροχό ξεχωριστά ώστε να περιορίσει το φαινόμενο της υποστροφής.

 

Advertisement
Advertisement

[nggallery id=2981]