Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Audi Sport quattro με 700 PS! (upd)

Ελλάδα 9:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Audi Sport quattro με 700 PS! (upd)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Audi Sport quattro με 700 PS! (upd)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το υβριδικό coupe επιδόσεων της Audi είναι μπροστά μας και οι Γερμανοί παρουσιάζουν στη Φρανκφούρτη το πρωτότυπο αυτοκίνητο που θα μας οδηγήσει σε αυτό. Το quattro concept αναβιώνει όλη την παράδοση της Audi τα τελευταία 30 χρόνια και ταυτόχρονα ανοίγει νέους δρόμους για τον κατασκευαστή με έδρα το Ίνγκολσταντ.

Advertisement
Advertisement

Το μεσαίο sport coupe έχει μήκος 4,6 m, πλάτος σχεδόν 2 m (1.96) και ύψος 1,38 m. Σε συνδυασμό με το μεταξόνιο των 2,78 m, είναι διαστάσεις που χαρίζουν στο δίθυρο μοντέλο δυναμισμό. Στο αυτοκίνητο έχει γίνει εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και ανθρακονήματος, διατηρώντας το βάρος στα χαμηλά επίπεδα των 1.850 kg (με δεδομένη και την παρουσία υβριδικού συστήματος και άρα και συστοιχίας μπαταριών).

Η Audi ωθεί την υβριδική τεχνολογία που διαθέτει στα… άκρα, προκειμένου να παρουσιάσει συνδυαστική ισχύ 700 PS και ροπή 81,6 kgm! Τον 4λιτρο twin-turbo V8 των 560 PS συνδράμει ένα ηλεκτρικό μοτέρ, τοποθετημένο ανάμεσα στον TFSI και το σύστημα μετάδοσης (το 8τάχυτο tiptronic). Αποδίδει 150 PS και δέχεται ενέργεια από τις τοποθετημένες στο πίσω μέρος μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Το τετρακίνητο Sport Quattro concept επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,7 sec και φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 305 km/h. Παρά τις επιδόσεις που παραπέμπουν σε supercar, η Audi ανακοινώνει κατανάλωση αντίστοιχη ενός υβριδικού αυτοκινήτου πόλης. Μόλις 2,5 lt/100 km και ρύπους στα 59 g/km.

Advertisement
Advertisement

Με αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας – στη θέση λειτουργίας EV – είναι ικανό να διανύσει απόσταση 50 km, χωρίς δηλαδή να εκπέμπει ρύπους στο περιβάλλον. Στο Hybrid mode, το σύστημα υπολογίζει τη βέλτιστη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα και του V8 για εξοικονόμηση καυσίμου ενώ στο Sport mode δίνεται έμφαση στις επιδόσεις, με το ηλεκτρικό μοτέρ να βοηθά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

[nggallery id=2949]

 

Advertisement