Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

O αντίπαλος του Audi A3 από την Infiniti

Ελλάδα 2:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O αντίπαλος του Audi A3 από την Infiniti

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

O αντίπαλος του Audi A3 από την Infiniti

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σε πιο νεανικό κοινό από τους σημερινούς πελάτες της στοχεύει η Infiniti με το νέο της μικρομεσαίο μοντέλο, το Q30, το οποίο θα αρχίσει να κατασκευάζεται από το 2015 στο Σάντερλαντ της Μ. Βρετανίας. Η θυγατρική της Nissan έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του πρωτότυπου Q30, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη. Από αυτό θα αντλήσει σχεδιαστικά στοιχεία το μοντέλο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την Infiniti, το Q30 Concept συνδυάζει τις οπτικές αρετές ενός coupe, ενός hatch και ενός crossover. Η μάσκα και τα εμπρός φωτιστικά παραπέμπουν σαφώς στο μεγαλύτερο Q50, ενώ από τη φωτογραφία φαίνεται ότι στο εσωτερικό υπάρχουν τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα. Το τελευταίο χαρακτηριστικό θα αλλάξει βέβαια όταν το Q30 φθάσει στη γραμμή παραγωγής. Το ίδιο θα συμβεί επίσης με λεπτομέρειες όπως οι εξωτερικοί καθρέπτες, ο προφυλακτήρας και οι χειρολαβές στις πόρτες.

Στην εξέλιξη του Q30 έχει εμπλακεί εξαρχής ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 (του έχει δοθεί ο τίτλος του «διευθυντή επιδόσεων» της Infiniti) βρέθηκε πρόσφατα στην πίστα Πολ Ρικάρ στη νότια Γαλλία και οδήγησε τόσο τα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας όσο και αυτά του ανταγωνισμού.

Με δεδομένη τη στρατηγική συνεργασία του Ομίλου Renault-Nissan με αυτόν της Daimler, το μικρομεσαίο οικογενειακό της Infiniti θα χρησιμοποιεί πλατφόρμα της Mercedes (λογικά την MFA στην οποία «πατά» η A-Class και η CLA). Δεν αποκλείεται πέραν από τους κινητήρες βενζίνης και diesel της Nissan, το Q30 να δανειστεί κάποιο 4κύλινδρο σύνολο και από τη γερμανική μάρκα.

Advertisement
Advertisement