ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για το νέο ευρωπαϊκό Soul

Ελλάδα 4:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρεμιέρα για το νέο ευρωπαϊκό Soul

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για το νέο ευρωπαϊκό Soul

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Την περασμένη άνοιξη η Kia παρουσίασε στη Νέα Υόρκη το νέο Soul. Πλέον έφθασε η ώρα και για την πρεμιέρα της ευρωπαϊκής έκδοσης του αστικού crossover, η οποία θα γίνει το Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης.  Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα και μία φωτογραφία του αυτοκινήτου, χωρίς όμως να κάνει γνωστές λεπτομέρειες για τους κινητήρες και τα κιβώτια.

Advertisement
Advertisement

Το Soul διατηρεί το σχήμα «box» του προκατόχου του, όμως δείχνει πιο σύγχρονο καθώς έχει δεχτεί επιρροές από το πρωτότυπο Track’ster. Οι διαφορές σε σχέση με την αμερικάνικη έκδοση εντοπίζονται δύσκολα και αφορούν τα κρύσταλλα στα φωτιστικά σώματα και τα πλαστικά προστατευτικά στον προφυλακτήρα και τα πλαϊνά του αμαξώματος. Στην καμπίνα των επιβατών έχουν χρησιμοποιηθεί μαλακά υλικά στον πίνακα οργάνων, την κεντρική κονσόλα και το εσωτερικό των θυρών.

Σύμφωνα με την Κia, το νέο πλαίσιο προσφέρει αυξημένη στρεπτική ακαμψία κατά 28,7%, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Το μεταξόνιο του Soul έχει αυξηθεί κατά 2 cm στα 2,57 m και σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο πλάτος (στα 1,8 m πλέον) συμβάλλει στη δημιουργία πιο ευρύχωρου εσωτερικού.

Οι πωλήσεις του crossover της Kia θα αρχίσουν στην Ευρώπη την προσεχή άνοιξη. Λίγο πριν θα δημοσιοποιηθούν οι κινητήρες, τα κιβώτια, οι επιδόσεις, οι τιμές και ο εξοπλισμός των εκδόσεων. Η λογική λέει όμως ότι θα δούμε τους νέους υπερτροφοδοτούμενους Τ-GDI, τον 4κύλινδρο 1.2 με ισχύ κοντά στα 135 PS και τον 3κύλινδρο 1.0 σε δύο παραλλαγές, με 100 και 120 PS. Με αυτούς τους κινητήρες, το νέο Soul θα αποτελέσει έναν αξιόλογο αντίπαλο στα υπόλοιπα μικρά crossover, αλλά και μία εναλλακτική πρόταση στα μικρομεσαία οικογενειακά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement