Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Καλοκαιρινή αρμονία, μέρος 1ο

Ελλάδα 14:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καλοκαιρινή αρμονία, μέρος 1ο

ΔΟΚΙΜΕΣ

Καλοκαιρινή αρμονία, μέρος 1ο

ΔΟΚΙΜΕΣ

Ταξιδεύουμε τo πανέμορφο Opel Cascada, που βρίσκεται στα χέρια μας για δοκιμή μακράς διαρκείας σε μέρη που του ταιριάζουν. TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Το νέο ανοιχτό αυτοκίνητο της Opel είναι σίγουρο πως δεν περνάει απαρατήρητο. Όπως ένα αρμονικό καλογυμνασμένο σώμα στην παραλία έτσι και το Cascada προκαλεί βλέμματα θαυμασμού όπου κι αν βρεθεί. Η σιλουέτα του είναι γοητευτική είτε η οροφή είναι κλειστή είτε ανοικτή, πράγμα δύσκολο να επιτευχθεί σχεδιαστικά.

Η αρμονία του σχήματος μαγνητίζει το βλέμμα που ακολουθεί τις σχεδιαστικές γραμμές: “Σα να έδωσαν σχήμα στις ζάντες από τους στροβιλισμούς του αέρα” σκέφτεσαι εντυπωσιασμένος από τη ροή των γραμμών.

Οι μηχανικοί της Opel στο Cascada έχουν δώσει λύση σ’ όλα μα όλα (!) τα προβλήματα που απαντιόνταν μέχρι πρότινος σε αυτοκίνητα του είδους. Πρώτα απ’ όλα η οροφή, παρότι υφασμάτινη είναι στιβαρή, με άριστη συναρμογή και  δεν φουσκώνει σαν αερόστατο στις υψηλές ταχύτητες. Επίσης λάμπουν δια της απουσίας τους τριγμοί και στρεβλώσεις. Ανοίγει ηλεκτρικά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ακόμη και εν κινήσει μέχρι τα 50km/h και αποθηκεύεται στο χώρο αποσκευών. Εκεί η Opel έχει υιοθετήσει την πιο πρακτική λύση που έχουμε δει ως τώρα σε αυτοκίνητο τέτοιου είδους. Μια υφασμάτινη θήκη με χειρολαβή, την τραβάς και αποκαλύπτεται ο χώρος αποσκευών με 380lt. Την ξανατραβάς και η κουκούλα μπορεί να ανοίξει αφήνοντας από κάτω πάνω από 200lt σε σχήμα L.

Advertisement
Advertisement

Κινούμενος με το Cascada ανοικτό εντυπωσιάζεσαι με τη δουλειά που έχει γίνει στην ακαμψία του αμαξώματος. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μας και τις 18αρες ζάντες δεν ακούσαμε ούτε “τσικ” παρότι στήσαμε αυτί σ’ ένα από τα πιο δύσκολα σημεία συναρμογής, το ντουλαπάκι του συνοδηγού.
[nggallery id=2891]
Επίσης είναι εξαιρετική η δουλειά που έχει γίνει στην αεροδυναμική, κινείσαι με την οροφή ανοιχτή μέχρι τα όρια ταχύτητας στον αυτοκινητόδρομο χωρίς καμία ενόχληση από στροβιλισμούς ή θόρυβο.  Η αρμονία του σχήματος, της κατασκευής και των λειτουργιών έχει και συνέχεια, μείνετε συντονισμένοι για το δεύτερο μέρος την ερχόμενη βδομάδα. Αυτή τη βδομάδα το Cascada βρίσκεται στην περιοχή του Αργολικού κόλπου (Βιβάρι, Δρέπανο, Κάντια, Ίρια) απ’ όπου και οι φωτογραφίες.

 

Η δοκιμή έγινε με καύσιμα της Jet Oil

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Opel Cascada 1.6lt, 170PS
Κινητήρας:  1.598 cc
Ισχύς: 170 PS/6.000 rpm
Ροπή: 28.6 kgm/1.650 – 4250 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Επιτάχυνση 0-100 km: 10,8 sec
Τελική ταχύτητα:  220 km/h
Μικτή κατανάλωση (/100 km): 9,2 lt (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 168 gr/km
Κιβώτιο: Αυτόματο 6 σχέσεων Βάρος: 1.701 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.696/1.839/1.443 mm
Χώρος αποσκευών: 380 lt
Τέλη κυκλοφορίας: 378 ευρώ
Τιμή: 30.500 ευρώ
Advertisement