Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αρκετά φθηνότερο το επόμενο Volt

Ελλάδα 3:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αρκετά φθηνότερο το επόμενο Volt

ΝΕΑ

Αρκετά φθηνότερο το επόμενο Volt

ΝΕΑ

Οι πωλήσεις του Volt φθάνουν μέχρι σήμερα μόλις τις 26.500 και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο εξακολουθεί να ζημιώνει τη Chevrolet, όμως στη General Motors εξακολουθούν να στηρίζουν πολλά στο μοντέλο. «Πιστεύουμε ότι στην επόμενη γενιά του Volt θα είμαστε σε θέση να μειώσουμε το κόστος παραγωγής και κατά συνέπεια την τιμή του από 7.000 έως 10.000 δολάρια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GM, Νταν Άκερσον.

Advertisement
Advertisement

«Παρά τη μείωση της τιμής θεωρώ ότι το Volt θα είναι επικερδές για εμάς», σχολίασε κατά τη διάρκεια οικολογικού συνεδρίου στην Καλιφόρνια. Στόχος της General Motors είναι να έχει πωλήσει έως το 2017 τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ηλεκτρικά μοντέλα. Σε αυτά περιλαμβάνονται επίσης η πολυτελής Cadillac ELR αλλά και το Ampera. Περιορισμός του κόστους παραγωγής του Volt θα επηρεάσει ανάλογα και το μοντέλο της Opel.

Όπως ανέφερε ο Άκερσον, οι βελτιώσεις θα πρέπει να αφορούν τη χωρητικότητα της μπαταρίας ώστε να προσφέρει περισσότερα km με μία φόρτιση. Στόχος είναι και ο περιορισμός του βάρους του αυτοκινήτου.

Η επόμενη γενιά του «πράσινου» μοντέλου της Chevrolet δεν αναμένεται πριν το 2015-2016. Το Volt όπως και το Ampera δεν είναι αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων, καθώς εκτός από τα ηλεκτρικά μοτέρ διαθέτουν και βενζινοκινητήρα 1.4, ο οποίος λειτουργεί ως γεννήτρια για την αύξηση της αυτονομίας.[nggallery id=2509]

Advertisement
Advertisement