Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα αντικαταστήσει η VW το Tiguan με το Τaigun;

Ελλάδα 22:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα αντικαταστήσει η VW το Tiguan με το Τaigun;

ΝΕΑ

Θα αντικαταστήσει η VW το Tiguan με το Τaigun;

ΝΕΑ

Προβληματισμός υπάρχει στο στρατόπεδο του Γερμανικού γκρουπ για τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του έτους. Οι εμπορικές μάρκες του ομίλου -πλην της Seat- σημείωσαν πτώση στις πωλήσεις, με την εταιρεία να ανακοινώνει  πτώση στα μετά από φόρους κέρδη της κατα 38%. Ο προβληματισμός είναι  ακόμα πιο έντονος για την Volkswagen αφού η πτώση σημειώνεται παράλληλα με το λανσάρισμα του νέου Golf, που είναι και η εμπορική ναυαρχίδα της Volkswagen.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα ο Πρόεδρος του Γεμρναικού γκρούπ, Martin Winterkorn, προειδοποίησε ότι η εταιρεία του δεν αναμένει να υπάρξει σύντομα βελτίωση στην Ευρώπη. «Οι επόμενοι μήνες δεν θα είναι εύκολοι. Το υφιστάμενο περιβάλλον είναι μια σκληρή πρόκληση για ολόκληρο τον κλάδο του αυτοκινήτου» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις σκέψεις των ιθυνόντων της VW για να μειώσουν το κόστος και παραμείνουν στις προβλέψεις τους για κερδοφορία της εταιρείας την πενταετία είναι η μείωση της παραγωγής και η παράλληλη μείωση των θέσεων εργασίας του έκτακτου προσωπικού που χρησιμοποιούν οι Γερμανοί στις παραγωγικές μονάδες. Πάντως ο κος Winterkorn ξεκαθάρισε πως δεν θα κλείσουν κανένα από τα εργοστάσια τους, ενώ -προς το παρόν- δεν υπάρχουν σχέδια για απολύσεις μόνιμου προσωπικού.
Παράλληλα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι οι ιθύνοντες της VW μελετάνε να περιορίσουν την παρουσία μοντέλων τους σε προβληματικές αγορές στην Ευρώπη, όπως αναμφίβολα είναι και η Ελληνική.
Ετσι, μελετάνε ακόμα και να σταματήσει η παρουσία του SUV τους, Tiguan σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, αφού η επικείμενη παρουσία του μικρότερου σε μεγέθους και σαφώς οικονομικότερου σε παραγωγή Taigun θα καλύψει την όποια ζήτηση για SUV. Ηδη κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί -έστω και σιωπηλά- με το Touareg, αλλά και με το Phaeton.

 

Advertisement
Advertisement