Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία Panamera χωρίς τέλη κυκλοφορίας!

Ελλάδα 9:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία Panamera χωρίς τέλη κυκλοφορίας!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία Panamera χωρίς τέλη κυκλοφορίας!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ξαφνιάζοντας ίσως τους περισσότερους, η Porsche λανσάρει υβριδική plug-in έκδοση στην ανανεωμένη Panamera! Το μεγάλο γερμανικό GT θα φορτίζει τις μπαταρίες του στην πρίζα, εξασφαλίζοντας εκπληκτικά χαμηλή κατανάλωση για ένα πολυτελές αυτοκίνητο επιδόσεων. Η πρεμιέρα της 4θυρης Porsche θα γίνει σε δύο εβδομάδες στην έκθεση της Σαγκάης και οι πωλήσεις θα αρχίσουν από τη Γερμανία τον Ιούλιο.

Advertisement
Advertisement

Στην Panamera S E-Hybrid έχει τοποθετηθεί ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 95 PS, ο οποίος συνδράμει τον 3λιτρο V6 και δέχεται ενέργεια από μεγάλης χωρητικότητας μπαταρίες ιόντων λιθίου. Η φόρτισή τους διαρκεί λιγότερο από 4 ώρες σε κοινή οικιακή παροχή ρεύματος στη Γερμανία και 2,5 ώρες σε ταχυφορτιστή. Η υβριδική plug-in προσφέρει συνδυαστική ισχύ 416 PS και… εξωπραγματική μέση κατανάλωση στα επίπεδα των 3,1 lt/100 km! Η επίδοση αυτή μεταφράζεται σε εκπομπές ρύπων 71 g/km, απαλλάσσοντας δηλαδή τον ιδιοκτήτη της από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.[nggallery id=2295]

Η συγκεκριμένη Porsche μπορεί να διανύσει απόσταση έως 36 km κάνοντας αποκλειστικά χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας και κινούμενη με ταχύτητα έως 135 km/h. Βέβαια οι επιδόσεις παραμένουν τυπικές για ένα μεγάλο GT. Σε σχέση με την απερχόμενη υβριδική Panamera, η επιτάχυνση 0-100 έχει βελτιωθεί και διαρκεί 5,5 sec (έναντι 5,9 sec). Η τελική ταχύτητα παραμένει στα επίπεδα των 270 km/h.

Παράλληλα λανσάρεται και έκδοση με μακρύτερο κατά 15 cm μεταξόνιο, η οποία ονομάζεται Executive. Πέρα από τον νέο 3λιτρο V6 biturbo με ισχύ 420 PS, που αντικαθιστά τον 4.8 V8 στις Panamera S και Panamera 4S, στις αρχές του 2014 θα κάνει πρεμιέρα ένας νέος diesel με απόδοση 300 PS. Μέσα στο επόμενο έτος θα γίνει και η παρουσίαση των κορυφαίων Panamera Turbo S και Panamera Turbo S Executive.

Advertisement
Advertisement