Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Video: Αποκαλυπτήρια για την RB9 (upd)

Ελλάδα 14:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Αποκαλυπτήρια για την RB9 (upd)

ΑΓΩΝΕΣ

Video: Αποκαλυπτήρια για την RB9 (upd)

ΑΓΩΝΕΣ

Στην έδρα των πρωταθλητών στο Μίλτον Κέινς της Μεγάλης Βρετανίας έγινε σήμερα η παρουσίαση της νέας Red Bull RB9 που φιλοδοξεί να συνεχίσει την παράδοση των RB6, RB7 και RB8 οι οποίες τα τελευταία 3 χρόνια πήραν τον τίτλο στους κατασκευαστές κερδίζοντας συνολικά σε 28 GP. Αντίστοιχα ο Φέτελ πήρε τρεις συνεχόμενες χρονιές (2010, 2011 και 2012) τον τίτλο στους κατασκευαστές. O κωδικός 9 προφανώς αναφέρεται στο ένατο μονοθέσιο που φτιάχνεται από την Αυστριακή ομάδα η οποία προήρθε από την εξαγορά της Jaguar το 2004. Η RB9 σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας και κορυφαίο αεροδυναμιστή στη σύγχρονη εποχή της F1, Άντριαν Νιούι αποτελεί εξέλιξη του περσινού μονοθεσίου – πρωταθλητή: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να πετύχεις θεαματικές βελτιώσεις ή αλλαγές καθότι δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς εδώ και πέντε χρόνια. Μπορεί κανείς να εκτιμήσει το πόσο έντονος είναι ο συναγωνισμός από το ότι την περσινή χρονιά είχαμε 8 διαφορετικούς πιλότους στο μεσαίο σκαλί του βάθρου».

Advertisement
Advertisement

Η RB9 που φέρει το Νο 1 θα οδηγείται από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπάστιαν Φέτελ. Αντίστοιχα το μονοθέσιο του Μαρκ Γουέμπερ θα φέρει τον αριθμό 2. Η RB9 θα χρησιμοποιεί κινητήρα και σύστημα KERS κατασκευής Renault και ελαστικά της Pirelli. Η ομάδα από φέτος ισχυροποιεί τη συνεργασία της με την Infiniti (σ.σ: ανήκει στον όμιλο Renault – Nissan είναι η πολυτελής φίρμα της Ιαπωνικής εταιρείας) καθώς δίδεται στον εν λόγω κατασκευαστή αυτοκινήτων ο ρόλος του title sponsor. Έτσι το πλήρες όνομα της ομάδας είναι Infiniti Red Bull Racing ενώ αντίστοιχη είναι και η παρουσία των λογότυπων της Ιαπωνικής μάρκας πολυτελών αυτοκινήτων πάνω στην νέα Red Bull RB9.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ μιλώντας για την φετινή χρονιά ανέφερε μεταξύ άλλων: «Παρότι δε ξεχνώ πόσα έχουμε πετύχει ως ομάδα αισθάνομαι ότι ξεκινάμε και πάλι από το μηδέν. Θα είναι μια ακόμη μακριά χρονιά και μια πολύ δύσκολη πρόκληση για όλους μας. Ανυπομονώ χωρίς να σκέφτομαι όσα συνέβησαν πέρυσι. Οι φίλαθλοι περιμένουν από μας να τα πάμε καλά, περισσότερο απ’ αυτό όμως εμείς οι ίδιοι έχουν υψηλές προσδοκίες από τον εαυτό μας».

Αρκετοί ίσως απορείτε γιατί αυτή η τόσο πυκνή ροή παρουσιάσεων αυτές τις μέρες. Την ερχόμενη Τρίτη 5/2 ξεκινούν στην πίστα της Χερέθ οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης. Όλες οι ομάδες θέλουν να συμμετέχουν σ’ αυτές με τα νέα τους μονοθέσια ενώ ταυτόχρονα όλες ήθελαν ακόμη και την τελευταία διαθέσιμη ώρα που θα μπορούσαν να έχουν προτού τα παρουσιάσουν. Γι’ αυτό και όλες οι παρουσιάσεις γίνονται αυτές τις μέρες. Σημειώστε πως αύριο στη Χερέθ θα παρουσιαστούν Mercedes και Toro Rosso ενώ μεθαύριο ακριβώς πριν το ξεκίνημα των δοκιμών οι Marussia και Caterham. Η μόνη ομάδα που θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο τη 2η βδομάδα δοκιμών εξέλιξης είναι η Williams (19/2).

Advertisement
Advertisement

Κείμενο: Τάκης Πουρναράκης / Πρώτο Θέμα

Ο απεσταλμένος του newsauto.gr, Πάνος Σεϊτανίδης, βρέθηκε στην Αγγλία για την παρουσίαση της Red Bull Racing, από την οποία θα μας μεταφέρει τις επόμενες μέρες όλο το παρασκήνιο.[nggallery id=1700]