Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Το NSX Concept II

Ελλάδα 11:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το NSX Concept II

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Το NSX Concept II

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα χρόνο μετά τη πρώτη του εμφάνιση στο Ντιτρόιτ, το NSX Concept της Honda (μέσω της Acura) αποκαλύπτεται ξανά! Με μικρές αναβαθμίσεις στον εξωτερικό του σχεδιασμό και ένα εσωτερικό που κλέβει καρδιές! Η καθαρή αλλά έντονη σχεδιαστική φιλοσοφία έχει διατηρηθεί, με δομές από ανθρακονήματα να κοσμούν διάφορα σημεία του, όπως οι προφυλακτήρες και οι αεραγωγοί στο πλάι. Από το ίδιο υλικό και ο νέου σχεδιασμού διαχύτης ενώ στο πίσω μέρος, εντοπίζεται και μία συστοιχία LED στο κέντρο των φωτιστικών σωμάτων.

Advertisement
Advertisement

Κι αν εκεί έχουμε εξέλιξη, στο εσωτερικό έχουμε αποκάλυψη αφού δεν το είχαμε δει πέρυσι. Μινιμαλιστική διάθεση, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα αυτοκίνητο επιδόσεων, «ντυμένο» με δέρμα, Αλκαντάρα και ανθρακονήματα. Η φιλοσοφία «Simple Sports Interface» χρησιμοποιείται στον ηλεκτρονικό πίνακα οργάνων, που στόχο έχει όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Ιάπωνες, να επιτρέπει στον οδηγό να κάνει αυτό που πρέπει: να επικεντρώνεται δηλαδή στην απόλαυση της οδήγησης.

Δεν υπάρχουν αλλαγές σε ότι έχει να κάνει με τη κινητήρια δύναμη και το σύστημα μετάδοσης. Το NSX Concept συνδυάζει δύναμη με τη συνήθη περιβαλλοντική ευαισθησία της Honda και θα αντλεί ισχύ από ένα V6 κινητήρα άμεσου ψεκασμού, τοποθετημένο στο κέντρο, που θα συνεργάζεται με το σύστημα Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All-Whel Drive) της ιαπωνικής εταιρείας. Αυτό περιλαμβάνει τρεις ηλεκτροκινητήρες, ο ένας εκ των οποίων είναι άμεσα συνδεμένος με τον V6 ενώ οι άλλοι δύο δίνουν ώθηση στους εμπρός τροχούς. Τα παραπάνω, συνεργάζονται με το ολοκαίνουριο σύστημα μετάδοσης DCT διπλού συμπλέκτη.

Η έναρξη της παραγωγής του NSX αναμένεται είτε στα τέλη του 2014 είτε στις αρχές του 2015. Θα κατασκευάζεται στη νέα γραμμή παραγωγής στο Οχάιο των ΗΠΑ και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα κυκλοφορήσει ως Acura ενώ στα μέρη μας ως Honda.
[nggallery id=1520]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης  (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement