Live Κίνηση
Περισσότερα
VW ID

Νέο Passat GTE με IQ.Drive

Ελλάδα 10:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Passat GTE με IQ.Drive

VW ID

Νέο Passat GTE με IQ.Drive

VW ID

Το Νέο Passat GTE με τεχνολογία Plug-in-Hybrid δεν είναι μόνο ισχυρό, αλλά και εξαιρετικά οικονομικό στην κατανάλωση. Με μια μεγάλη αυτονομία αντιπροσωπεύει έναν πρωτοποριακό και υπεύθυνο τρόπο μετακίνησης.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen πρωτοπόρος στην εξέλιξη και την καινοτομία, εισάγει τις τεχνολογίες IQ.DRIVE προκειμένου όλα τα μοντέλα της να εξοπλίζονται με έξυπνα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που θα επιτρέψουν στο μέλλον την πλήρως αυτόνομη οδήγηση.

Advertisement
Advertisement

Οι τεχνολογίες IQ.DRIVE περιλαμβάνουν όλα τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που διατίθενται σήμερα για άνετη οδήγηση, στάθμευση και μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς και τις καινοτομίες που αναπτύσσει η Volkswagen προκειμένου να είναι δυνατή στο μέλλον η πλήρως αυτόνομη οδήγηση. Ήδη, τα συστήματα της οικογένειας IQ.DRIVE υποστηρίζουν τον οδηγό σε καθημερινές καταστάσεις, για παράδειγμα σε μονότονες και κουραστικές διαδρομές (“Travel Assist”) ή κατά την αποφυγή εμποδίων (“Emergency Steering Assist”) και βοηθούν στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών φωτισμού και ορατότητας (IQ.LIGHT – LED Matrix).

Στον μέλλον, τα οχήματα της Volkswagen θα αναζητούν θέσεις στάθμευσης σε πάρκινγκ χωρίς τη βοήθεια του οδηγού ή ακόμη θα κινούνται αυτόνομα στον αυτοκινητόδρομο. Αυτό σημαίνει ότι το Volkswagen του μέλλοντος επιταχύνει, επιβραδύνει και στρίβει αυτόνομα με ασφάλεια, δηλαδή αντιδρά με “νοημοσύνη”. Το Νέο Passat GTE με τεχνολογίες IQ.DRIVE εντυπωσιάζει με τα επίπεδα άνεσης και τις τεχνολογίες ασφαλείας και ημιαυτόνομης οδήγησης.

Advertisement

Αμιγώς ηλεκτρικό ή με τον συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα και κινητήρα βενζίνης, εσείς επιλέγετε τον τρόπο κίνησης, πιέζοντας απλά ένα πλήκτρο. Στην επιλογή GTE συνδυάζεται η ισχύς και των δύο κινητήρων, για ιδιαίτερα υψηλή ροπή. Στο λεγόμενο “Boost” ο ηλεκτροκινητήρας συνεργάζεται με τον βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού TSI, προσδίδοντας έναν χαρακτηριστικό ήχο. Το Νέο Passat GTE είναι ένα Plug-in-Hybrid με ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα TSI. Ξεκινάτε στο αθόρυβο πρόγραμμα e-Mode με μηδενικές εκπομπές, στο οποίο λειτουργεί μόνο ο ηλεκτροκινητήρας. Όταν ενεργοποιείτε την επιλογή GTE με το αντίστοιχο πλήκτρο, συνδυάζετε την ισχύ των δύο κινητήρων με το λεγόμενο “Boost”. Έτσι επιτυγχάνεται μια ισχύς 218 ίππων με ροπή έως 400 Nm, επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 7,6 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα έως 225 km/h.

Advertisement

Με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία περίπου 56 km – μετρημένη με τη νέα, ρεαλιστική διαδικασία WLTP – το Νέο Passat GTE αποδεικνύει χάρη στην τεχνολογία Plug-in-Hybrid, ότι η αποδοτική οδήγηση δεν αποτελεί ένα όραμα του μέλλοντος αλλά είναι ήδη πραγματικότητα και μάλιστα με μηδενικές εκπομπές και σχεδόν αθόρυβα. Η φόρτιση του νέου Passat GTE είναι πιο εύκολη από την αλλαγή μιας λάμπας: Απλά συνδέστε το καλώδιο φόρτισης σε μια οικιακή πρίζα ή σε έναν δημόσιο σταθμό φόρτισης. Στο σπίτι η μπαταρία ιόντων λιθίου φορτίζει πλήρως μετά από περίπου 6:15 ώρες. Και όταν χρησιμοποιείτε έναν δημόσιο σταθμό φόρτισης ή ένα διαθέσιμο Wallbox, τότε η μπαταρία φορτίζεται πλήρως μέσα σε τέσσερις ώρες.

 

Δείτε περισσότερα για το μοντέλο εδώ 

Advertisement