Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Συγκριτικό: BMW 118i Vs Ford Focus 1.5 EcoBoost Vs VW Golf 1.5 TSI

Ελλάδα 9:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συγκριτικό: BMW 118i Vs Ford Focus 1.5 EcoBoost Vs VW Golf 1.5 TSI

ΔΟΚΙΜΕΣ

Συγκριτικό: BMW 118i Vs Ford Focus 1.5 EcoBoost Vs VW Golf 1.5 TSI

ΔΟΚΙΜΕΣ

Volkswagen με το νέο Golf θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της κατηγορίας αποδεικνύοντας ότι είναι απλά το καλύτερο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

 

Το πόσο σημαντικό μοντέλο για τη Volkswagen είναι το Mk8 Golf αντικατοπτρίζεται στις δηλώσεις των στελεχών της εταιρείας, οι οποίοι το τοποθετούν πάνω από το I.D. 3. Γνωρίζουμε ότι το νέας γενιάς γερμανικό χάτσμπακ διαθέτει ισχυρό τεχνολογικό υπόβαθρο, ανασχεδιασμένο εσωτερικό, ενώ διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τη σχεδιαστική φιλοσοφία του προκατόχου του. Πώς συμπεριφέρεται όμως στον δρόμο; Για να το διαπιστώσουμε τοποθετήσαμε απέναντί του δύο πολύ ικανά, σχεδόν σε όλους τους τομείς, μοντέλα, το Ford Focus και τη νέα προσθιοκίνητη Σειρά 1 της BMW. Τα κριτήρια της επιλογής μας ήταν απλά: το μεν Focus είναι ένα σημείο αναφοράς σε ό,τι αφορά τη «στενή» σχέση που έχει με τον οδηγό, η δε BMW παραμένει διασκεδαστική συγκριτικά με την προηγούμενη πισωκίνητη γενιά. Βρισκόμαστε στην Πορτογαλία ακολουθώντας μια διαδρομή του επαρχιακού οδικού δικτύου με ποικιλία στροφών και ποιότητας οδοστρώματος. Το Golf δείχνει να μην επηρεάζεται καθόλου από τα παραπάνω. Επιλέγουμε μέσω της κεντρικής οθόνης το οδηγικό προφίλ Individual, σετάρουμε μέσω αφής την απόσβεση της ενεργητικής ανάρτησης DCC και ξεκινάμε.

Advertisement
Advertisement

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος οδήγησης, ο οδηγός μπορεί να διαμορφώσει με ακρίβεια το επίπεδο απόσβεσης σύροντας προς την επιθυμητή θέση το δάχτυλό του. Με τον τρόπο αυτό μειώνονται οι εγκάρσιες κλίσεις του αμαξώματος, ενώ παράλληλα τα φρένα επεμβαίνουν στους εσωτερικούς τροχούς για επιπλέον βοήθεια στις καμπές. Στα παραπάνω συμβάλλει και το βελτιωμένο και πιο γρήγορο τιμόνι, με το μοντέλο της δοκιμής μας να διαθέτει το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης (Progressive Steering) με μεταβλητό βήμα που ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό. Αντιμετωπίζοντας κάθε στροφή που έρχεται η αίσθηση δεν αλλάζει. Είτε χρησιμοποιώντας λιγότερο τα φρένα είτε διατηρώντας σταθερή την ταχύτητα που έχει αναπτύξει από την προηγούμενη ευθεία, το νέο Golf παρουσιάζει τον καλύτερό του εαυτό. Η πιθανότητα της υποστροφής απλά δεν υφίσταται. Σίγουρα η γενικότερη αίσθηση από πλευράς οδηγού έχει κάποια μικρά ψήγματα αποστείρωσης, αλλά αυτό είναι κάτι που κουβαλάει από τις πιο πρόσφατες γενιές του. Και όταν αναπόφευκτα βρεθεί σε καθημερινές συνθήκες μετακίνησης, όπως σε αστικό περιβάλλον ή αυτοκινητόδρομο, το Golf είναι το ιδανικό όχημα.

Η ποιότητα κύλισης είναι εξαιρετική, ακόμα και σε διαδρομές με μέτρια άσφαλτο, εκεί όπου αντιλαμβανόμαστε την υπεροχή της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης Dynamic Chassis Control, με τα ενεργά αμορτισέρ και τις στάνταρ ζάντες 17” (18άρες για BMW και Ford). Επιλέγοντας το Comfort το Golf δείχνει την υπεροχή του, όντας το καλύτερο mainstream μοντέλο στον δρόμο όσον αφορά την αίσθηση της άνεσης που δίνει στους επιβάτες του. Οι λακκούβες του οδοστρώματος απλά εξαφανίζονται, το πλαίσιο παραμένει ακλόνητο, η εμπιστοσύνη αυξάνεται. Το δικό μας Golf διέθετε τον 4κύλινδρο 1.5 TSI με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων (ACT) και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων με καλή αίσθηση και σχετικά γρήγορες και απροβλημάτιστες αλλαγές. Το μοτέρ εξακολουθεί, όπως και στην προηγούμενη γενιά, να αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία του, με άμεση απόκριση χαμηλά και παντελή απουσία κραδασμών. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που ο οδηγός θέλει κάτι περισσότερο σε προθυμία, ιδίως στις υψηλές στροφές. Επίσης, η μακριά κλιμάκωση του κιβωτίου (ας όψεται η μείωση των εκπομπών ρύπων) δεν βοηθά για την επιλογή της ιδανικής σχέσης μετάδοσης, ειδικά σε πιο ορεινές διαδρομές.
Σε αυτές τις ίδιες διαδρομές η BMW 118i μας ενθουσίασε με την απόδοση του 3κύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου 1.500άρη κινητήρα αλλά και με το ζύγισμα του αμαξώματος, ακόμα και σε ακραίες ταχύτητες. Το τιμόνι με την παχιά στεφάνη παραμένει άμεσο στα χέρια μας, ενώ παρέχει πολύ καλή πληροφόρηση για το πού βρίσκονται οι εμπρός τροχοί. Παρά την ύπαρξη της σπορ ανάρτησης M, που διαθέτει πιο σφιχτές ρυθμίσεις των αμορτισέρ περιορίζοντας την απόσταση από το έδαφος κατά 10 mm, η 118i μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα και σε καθημερινές μετακινήσεις. Δεν λείπει, λοιπόν, η εμπιστοσύνη του οδηγού, ούτε η εξαιρετική επικοινωνία με το αυτοκίνητο. Παρά τη ριζική αλλαγή σε ό,τι αφορά τα δομικά στοιχεία του αυτοκινήτου (πλατφόρμα, τοποθέτηση κινητήρα στον εγκάρσιο άξονα και φυσικά κίνηση στους εμπρός τροχούς), η νέα Σειρά 1 παραμένει αμιγώς οδηγοκεντρική.

Advertisement

Οσο για το Focus, αρκεί μια στροφή, μια κίνηση στο τιμόνι και εμφανίζονται τα πρώτα χαμόγελα στο πρόσωπο του οδηγού. Η τροχιά δεν θα ανοίξει παρά ελάχιστα καθώς η πρόσφυση και το εξαιρετικά ρυθμισμένο σασί του κρύβουν άψογα την απουσία ενός ενεργού συστήματος. Εκεί όπου η 118i χωλαίνει, κυρίως στις κλειστές στροφές, το Focus δείχνει τον δρόμο, με το μπροστινό να παραμένει βιδωμένο στην άσφαλτο, τον οδηγό να αντιλαμβάνεται τη λειτουργία Torque Vectoring που βοηθά στο καλύτερο turn in και να έχει στη διάθεσή του ένα πίσω μέρος που ανοίγει την τροχιά του όσο χρειάζεται για καλύτερη τοποθέτηση.

Advertisement

Στο θέμα της ποιότητας κύλισης, η έκδοση με την (προαιρετική) ενεργητική ανάρτηση πιστώνεται στα υπέρ του Focus. Δεν φιλτράρει ούτε απορροφά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, στον βαθμό που το κάνει το Golf, αλλά δείχνει πιο ενδοτικό από τη Σειρά 1. Οπως και στο Golf, έτσι και εδώ οι μικρότερης ισχύος εκδόσεις διαθέτουν ημιάκαμπτο πίσω άξονα, με τις πλουσιότερες και ισχυρότερες να έχουν πολλαπλούς συνδέσμους (στάνταρ στην BMW 118i). Στα παραπάνω προσθέστε το εξαιρετικό και άκαμπτο πλαίσιο C2, και να ένα συναρπαστικό χάτσμπακ που δεν επιβεβαιώνει απλώς, αλλά και ενισχύει την εικόνα που έχει δημιουργήσει το Focus ως συνώνυμο της οδηγικής απόλαυσης. Στο ίδιο μήκος κύματος και το γρήγορο τιμόνι. Εχει επίσης και τον ισχυρότερο κινητήρα. Ο 3κύλινδρος αλουμινένιος κινητήρας είναι πιο ελαστικός, εύστροφος και γεμάτος από χαμηλά σε σχέση με το αντίστοιχο 4κύλινδρο και ίδιας ισχύος μοτέρ του Golf. Ωφελείται επίσης από τεχνολογίες όπως το turbo, τον συνδυασμό άμεσου και έμμεσου ψεκασμού καυσίμου, τον διπλό μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρου και  την ενσωματωμένη πολλαπλή εξαγωγής. Η επιλογή της έκδοσης 1.5 EcoBoost με το χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο ταχυτήτων είναι λίρα εκατό. Κοντολογίς, το εξαιρετικό πλαίσιο δίνει τον αέρα μεγαλύτερου αυτοκινήτου σε άνεση και ασφάλεια.

Advertisement

Το βασικό σημείο υπεροχής του νέου Golf είναι το εσωτερικό. Και εάν το Mk4 εισήγαγε στην κατηγορία των μεσαίων χάτσμπακ υψηλά επίπεδα πολυτέλειας και ανάλογου φινιρίσματος, η όγδοη γενιά προσφέρει στοιχεία από limo, κυρίως με την πληθώρα τεχνολογικών καινοτομιών προς τους επιβάτες. Μπαίνοντας στην καμπίνα εντυπωσιάζει το στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις Innovision Cockpit, που συνδυάζει ψηφιακό 10ιντσο πίνακα οργάνων και σύστημα infotainment 8,25” σε μια ενιαία μονάδα, ενώ οι οθόνες αφής έχουν αντικαταστήσει πλήρως τους φυσικούς διακόπτες για τη λειτουργία του κλιματισμού, των φωτιστικών σωμάτων και της πρόσβασης στα υπομενού του infotainment. Και εδώ, βέβαια, ισχύει το «ουδείς τέλειος». Οι διακόπτες διεπαφής που ρυθμίζουν την ένταση της φωνής και την εσωτερική θερμοκρασία, για παράδειγμα, δεν φωτίζονται, ενώ το σύστημα αυτόματης πλοήγησης είναι δύσχρηστο ως προς την απεικόνιση του χάρτη. Πάντως, δεν λείπουν από το μενού οι over-the-air ενημερώσεις.

Εάν ο εκπρόσωπος της VW ξεχωρίζει για τα τεχνολογικά γκάτζετ που προσφέρει στους επιβάτες του, η 118i δείχνει τον σπορ προσανατολισμό της. Ιδιαίτερα το πακέτο M Sport συνοδεύεται από δερμάτινα μπάκετ καθίσματα και τα προσεγμένα υλικά που ντύνουν το ταμπλό και τα πλαϊνά των θυρών. Αντίθετα με το Golf, που διαθέτει στάνταρ τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, εδώ έχουμε αναλογικές ενδείξεις, αλλά μόνο μία οθόνη αφής σε σχέση με τις τέσσερις του μικρομεσαίου VW. Ο οδηγός της 118i έχει επίσης στη διάθεσή του έγχρωμο head-up display, που προβάλλεται απευθείας στο παρμπρίζ, ενώ το Focus χρησιμοποιεί μια διάφανη πλαστική επιφάνεια. Μπορεί σε γενικές γραμμές η καμπίνα της 118i να μην είναι τόσο εντυπωσιακή όσο αυτή του Golf, εν τούτοις διαθέτει καλύτερο σύστημα infotainment, το οποίο δανείζεται στοιχεία από τις μεγαλύτερες Σειρές 5 και 7. Εξαιρετική και η θέση οδήγησης, όπως και τα καθίσματα.

Το εσωτερικό του Focus είναι σωστά συναρμολογημένο, προσφέρει άπλετη ορατότητα, τα καθίσματα στηρίζουν καλά τα σώματα οδηγού – συνοδηγού και έχει χώρους. Υστερεί όμως στη λίστα των τεχνολογικών αξεσουάρ, τα οποία, ας μη γελιόμαστε, παίζουν σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση του ενδιαφερόμενου αγοραστή. Οι διακόπτες βρίσκονται στη σωστή θέση και είναι απλοί στον χειρισμό τους, ενώ δεν λείπει ο φωνητικός έλεγχος, με την κεντρική οθόνη αφής να ακολουθεί την παραδοσιακή φιλοσοφία με τις μεγάλες γραμματοσειρές. Το πρόβλημα όμως εστιάζεται στο πολύπλοκο interface, ακόμα και για κάποιον που θεωρεί τον εαυτό του «σπασίκλα», καθώς οι χρόνοι απόκρισης δεν είναι οι ταχύτεροι και η αναγνώριση φωνής καθώς και η λειτουργία των φωνητικών εντολών δυσκολεύονται αρκετά. Με λίγα λόγια, η πιο φουτουριστική καμπίνα είναι αυτή του Golf, ενώ η αντίστοιχη της Σειράς 1 είναι λιγότερο ελκυστική στο μάτι από αυτή του VW, αλλά πιο χρηστική από του Ford.

Και τα τρία μοντέλα του συγκριτικού είναι σχεδόν παρόμοια στο θέμα της ευρυχωρίας: το Focus υπερτερεί στον χώρο για τα γόνατα, το Golf έχει περισσότερο αέρα για τα κεφάλια. Με τη χρήση της νέας πλατφόρμας UKL2 το αποτέλεσμα στη νέα Σειρά 1 μεταφράζεται σε καλύτερους χώρους, τουλάχιστον για τα πόδια των πίσω επιβατών, παρά τις παχιές πίσω κολόνες C και χωρίς την ύπαρξη του σχετικά ογκώδους κεντρικού τούνελ.Το Focus συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς στον τρόπο με τον οποίο είναι στημένο στον δρόμο. Είναι το πιο προσιτό έναντι των υπολοίπων, το λιγότερο επιτηδευμένο, ο κινητήρας του είναι εξαιρετικός, είναι πρακτικό και εύχρηστο. Το νέο Golf είναι φιλόδοξο, συνδυάζοντας design και τεχνολογία ακριβότερων μοντέλων. Οριακά είναι το πιο άνετο, ευχάριστο οδηγικά, όχι τόσο ζωντανό όσο η Σειρά 1 ή το Focus, αλλά σίγουρα ισορροπημένο. Αλλά για πρώτη φορά εδώ και αρκετές δεκαετίες υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους δεν θεωρούμε ότι είναι η πρώτη επιλογή αγοράς.Αυτή, κατά τη γνώμη μας, είναι η νέα BMW Σειρά 1. Οσο κι αν φαίνεται παράδοξο, η εγκάρσια τοποθέτηση του κινητήρα και η κίνηση στους εμπρός τροχούς την κάνουν πιο ολοκληρωμένη, πιο ευρύχωρη και πιο ώριμη από κάθε άλλη φορά, συνδυάζοντας εύστοχα το οδηγικό fun του Focus με τον premium χαρακτήρα του Golf.

VW GOLF

Ιστορικά στοιχεία
Από το 1974, όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το VW Golf έχει πουλήσει 35 εκατομμύρια οχήματα, ή ένα κάθε 40 δευτερόλεπτα, αποτελώντας σημείο αναφοράς για την παγκόσμια αυτοκίνηση.

Τεχνολογία
Το νέο Golf διαθέτει τεχνολογία Car2X, η οποία αξιοποιεί τις πληροφορίες που λαμβάνονται από άλλα αυτοκίνητα σε απόσταση 800 μέτρων συνυπολογίζοντας τις πληροφορίες από την οδική σήμανση. Δεν λείπουν επίσης τα φωτιστικά σώματα LED Matrix, η δυνατότητα χρήσης του smartphone ως κλειδί, το We Deliver (υπηρεσίες πρόσβασης στο αυτοκίνητο), καθώς και το We Upgrade, το οποίο προσφέρει δυνατότητες όπως το ρυθμιζόμενο cruise control, το σύστημα αυτόματων φωτιστικών σωμάτων, το σύστημα πλοήγησης και το hot-spot Wi-Fi.

Η έκδοση δοκιμής
Το Golf 8ης γενιάς προσφέρεται σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού, βασική, Life, R-Line και Style, όπως αυτό του συγκριτικού. Η γκάμα κινητήρων ξεκινά με τον τρικύλινδρο 1,0 lt, ενώ ως diesel υπάρχει ο δίλιτρος TDI. Στα παραπάνω προσθέστε τις εκδόσεις eTSI με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V.

BMW Σειρά 1

Ιστορικά στοιχεία
Εγινε γνωστή χάρη στην πίσω κίνηση και τον διαμήκη τοποθετημένο κινητήρα. Στη νέα της γενιά η κίνηση μεταφέρθηκε στον εμπρός άξονα, ο κινητήρας είναι εγκάρσιος έχοντας την ίδια αρχιτεκτονική πλατφόρμας με τις X1, X2 και MINI.

Τεχνολογία
Το σύστημα ελέγχου ολίσθησης των τροχών ARB είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις της Σειράς 1. Το γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο ηλεκτρικό i3S και η λειτουργία του βασίζεται στην τοποθέτηση ενός αισθητήρα ολίσθησης μέσα στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα και όχι στο σύστημα ευστάθειας DSC. Το αποτέλεσμα είναι η βελτίωση της πρόσφυσης μέσα στη στροφή, αλλά και κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης στην έξοδό της.

Η έκδοση δοκιμής
Η βασική έκδοση 118i διαθέτει το τρικύλινδρο μοτέρ των 1,5 lt. Το πακέτο εξοπλισμού M Sport συνοδεύεται από σπορ ρύθμιση της ανάρτησης, με χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος κατά 10 mm και το ανάλογο bodykit. Στάνταρ η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, την ώρα που τα αντίστοιχα Focus και Golf διαθέτουν ημιάκαμπτο άξονα.

FORD FOCUS

Ιστορικά στοιχεία
Ενα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά χάτσμπακ πλέον βλέπει απέναντί του δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους. Πάντως, εξακολουθεί να είναι το πιο προσιτό.

Τεχνολογία
Το μπουκέτο συστημάτων υποβοήθησης περιλαμβάνει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, αναγνώρισης οδικών σημάτων, ενεργό cruise control και αυτόματη ρύθμιση προβολέων. Οπως και η BMW, το Focus διαθέτει ένα τρικύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο σύνολο, με κύρια χαρακτηριστικά την ελαστικότητά του και την πολιτισμένη λειτουργία.

Η έκδοση δοκιμής
Στα χέρια μας είχαμε την έκδοση ST-Line, με τον κινητήρα EcoBoost των 1,5 lt, το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και την πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.

TECH

BMW 118i
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: 1.499 cc, i3, TURBO, 140 PS @ 4.200-6.500 rpm, 22,4 kgm @ 1.480-4.600 rpm
ΚΙΒΩΤΙΟ: ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΔΙΠΛΟΥ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ, 7 ΣΧΕΣΕΩΝ
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΟΣ ΤΡΟΧΟΥΣ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ: ΓΟΝΑΤΑ MCPHERSON ΜΕ ΨΑΛΙΔΙΑ ΒΑΣΗΣ (E) / ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ (Π)
0-100 KM/H: 8,5”
ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ: 213 km/h
ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: 7,9 lt/100 km
CO2: 114 g/km
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (Μ/Π/Y): 4.319/1.799/1.434 mm
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ: 2.670 mm
ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ: 380 lt
ΒΑΡΟΣ: 1.395 kg
ΤΙΜΗ: Από €26.125

FORD FOCUS 1.5
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: 1.497 cc, i3, TURBO, 150 PS @ 6.000 rpm, 24,5 kgm @ 1.600 rpm
ΚΙΒΩΤΙΟ: ΑΥΤΟΜΑΤΟ, 8 ΣΧΕΣΕΩΝ
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΟΣ ΤΡΟΧΟΥΣ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ: ΓΟΝΑΤΑ MCPHERSON (E) / ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ (Π)
0-100 KM/H: 8,9”
ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ: 208 km/h
ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: 5,9 lt/100 km
CO2: 136 g/km
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (Μ/Π/Y): 4.378/1.825/1.471 mm
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ: 2.700 mm
ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ: 375 lt
ΒΑΡΟΣ: 1.404 kg
ΤΙΜΗ: Από €21.446

VW GOLF 1.5 TSI
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: 1.498 cc, i4, TURBO, 150 PS @ 5.000-6.000 rpm, 25,5 kgm @ 1.500-3.500 rpm
ΚΙΒΩΤΙΟ: ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ, 6 ΣΧΕΣΕΩΝ
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΟΣ ΤΡΟΧΟΥΣ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ: ΓΟΝΑΤΑ MCPHERSON (E) / ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ (Π)
0-100 KM/H: 8,5”
ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ: 224 km/h
ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: 7,2 lt/100 km
CO2: 110 g/km
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (Μ/Π/Y): 4.284/1.789/1.456 mm
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ: 2.636 mm
ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ: 380 lt
ΒΑΡΟΣ: 1.340 kg
ΤΙΜΗ: Από €23.850