Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Test: Alfa Romeo Giulietta 1,6 diesel 120PS

Ελλάδα 7:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Test: Alfa Romeo Giulietta 1,6 diesel 120PS

ΔΟΚΙΜΕΣ

Test: Alfa Romeo Giulietta 1,6 diesel 120PS

ΔΟΚΙΜΕΣ

Bρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι του μικρομεσαίου ιταλικού μοντέλου για 2.000 χιλιόμετρα και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Advertisement
Advertisement

Η Alfa Romeo διαθέτει ένα από τα καλύτερα μοντέλα στην μικρομεσαία κατηγορία, τόσο σε επίπεδο εμφάνισης, όσο και στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς. Τον τελευταίο μήνα διανύσαμε με την Giulietta περίπου 2.000 χιλιόμετρα σε αστικό και υπεραστικό περιβάλλον, όπου το μικρομεσαίο αυτοκίνητο μας συντρόφευσε απροβλημάτιστα και με ισχυρές δόσεις σπορτίφ συμπεριφοράς.

Εδώ να σημειώσουμε ότι το μοντέλο της δοκιμής μας εξοπλίζεται με τον ντίζελ 1.6 JTDM-2 των 120 ίππων και τη δεδομένο στιγμή προσφέρεται με πλούσιο εξοπλισμό και με νέες μειωμένες τιμές από 20.900 για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Ακόμη και με αυτόν τον κινητήρα κάτω από το καπό, είναι ένα αυτοκίνητο-πρόκληση. Χαίρεσαι να το οδηγείς, να κάθεσαι στο sport κάθισμα, να παίρνεις το τιμόνι στα χέρια σου και απλώς να επιταχύνεις. Γυρνάς το διακόπτη DNA στο D (Dynamic) και αμέσως έχεις πιο άμεση απόκριση στο γκάζι, πιο σφιχτό τιμόνι. Η Giulietta δίνει την εντύπωση ότι είναι «χτισμένη» γύρω σου.

Στην καμπίνα των επιβατών έχει δοθεί προσοχή στην ηχομόνωση, στα υλικά και – κυρίως – στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το σύστημα Uconnect διατίθεται με οθόνη αφής, διαγωνίου 5 ή 6,5 ιντσών, μέσω της οποίας ο οδηγός και ο συνοδηγός χειρίζονται το ραδιόφωνο ή το σύστημα πλοήγησης, συνδέοντας παράλληλα πιο εύκολα το smartphone ή μια εξωτερική πηγή ήχου.

Το στήσιμο της ανάρτησης είναι κάπως σκληρό για μέσα στην πόλη, όμως είναι αντιληπτό πως φτιάχτηκε για δρόμους με στροφές. Ο οδηγός της μπορεί να επικαλείται τα πανάκριβα διόδια για να αποφύγει την εθνική οδό, όμως το κάνει και για έναν επιπλέον λόγο. Το πλαίσιο μπορεί να «διαχειριστεί» πολύ περισσότερη ισχύ από τα 120 PS και ροπή από τα 32,5 kgm του 1.6 MultiJet. Η Giulietta έχει όμως τον τρόπο να παρουσιάζει το χαρακτήρα της, ακόμη και με τα βασικά μοτέρ.

Advertisement

Ποιοτική σε όλα τα επίπεδα, με οδηγοκεντρικό χαρακτήρα και με εμφάνιση που τραβάει το βλέμμα, η πετρελαιοκίνητη Giulietta είναι ένα μοντέλο που σου προσφέρει τα πάντα.

Advertisement

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: 1.598 cc
Ισχύς: 120/.3750 rpm
Ροπή: 32,5 kgm /1.750 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 6 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 190 km/h
Επιτάχυνση 0-100: 10 sec
Μεικτή κατανάλωση δοκιμής: 5,8 lt/100 km
Εκπομπές CO2: 103 g/km
Βάρος: 1.385 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.351/1.758/1.465 mm
Χώρος αποσκευών: 350 lt.
Τιμή: Από 20.900 ευρώ