Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Στο τιμόνι του ASX 1.6 diesel για 2.000 km

Ελλάδα 23:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο τιμόνι του ASX 1.6 diesel για 2.000 km

ΔΟΚΙΜΕΣ

Στο τιμόνι του ASX 1.6 diesel για 2.000 km

ΔΟΚΙΜΕΣ

Περάσαμε έναν μήνα παρέα με το compact SUV της Mitsubishi, στην έκδοση με τον νέο 1.6 diesel των 114 ίππων και κίνηση σε όλους τους τροχούς. Διάστημα ικανό για να εκτιμήσουμε τα δυνατά του σημεία και να ανακαλύψουμε τυχόν… παραξενιές του.

Advertisement
Advertisement

Το ποσοστό των τετρακίνητων SUV στην μικρομεσαία κατηγορία (π.χ. Qashqai, Vitara) είναι πολύ μικρό στην ελληνική αγορά, κοντά στο 15%. Το υψηλό κόστος αγοράς αλλά και χρήσης (κατανάλωση) ενός 4WD αυτοκινήτου είναι αυτό που αποθαρρύνει τους περισσότερους από την απόκτησή του. Γιατί λοιπόν διαλέξαμε το ASX 4×4; Διότι αν θες να πας παντού, να δοκιμάσεις ένα SUV σε κάθε έδαφος, τότε απλά δεν σου αρκεί η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τα πλαστικά προστατευτικά. Θέλεις να έχεις στη διάθεσή σου σύστημα τετρακίνησης, έστω κι αν το χρησιμοποιήσεις λίγες φορές ή σπάνια.

Όχι πάντως εμείς, καθώς πήγαμε παντού. Όχι μόνο μέσα στις πόλεις – όπου το Mitsubishi ASX νιώθει άνετα λόγω των compact διαστάσεών του – όχι μόνο σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, αλλά και σε σκληροτράχηλες χωμάτινες επιφάνειες. Όπως στα χωριά του Κάβο Ντόρο, στην Νότια Εύβοια. Εκεί όπου το ποσοστό ασφαλτόστρωσης παραμένει χαμηλό και τα νεροφαγώματα από τις βροχές σχηματίζουν σημεία-μπελάδες.

MItsubishi-ASX-4x4-long-term-3

Advertisement
Advertisement

Δεν αγχωθήκαμε. Πατήσαμε το διακόπτη τετρακίνησης ανάμεσα στα καθίσματα οδηγού-συνοδηγού, εκμεταλλευτήκαμε την υψηλή ροπή του πετρελαιοκινητήρα και το ASX μας πέρασε στην απέναντι πλευρά χωρίς πολλά-πολλά. Αλλά και στο ταξίδι, φορτωμένο με παιδιά και αποσκευές, το ιαπωνικό SUV περνάει με άνεση τις εξετάσεις. Είναι άνετο (χάρη και στην ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω), διατηρεί την τροχιά του και δεν γέρνει υπερβολικά. Διαθέτει χώρους για πέντε επιβάτες (ή 4 αν έχεις πίσω δύο παιδικά καθίσματα) και γενναιόδωρο πορτμπαγκάζ.

Πόσο καίει; Εξαρτάται από τη χρήση. Στον αυτοκινητόδρομο ταξιδεύει περίπου με 6 lt/100 km, αν κάνεις όμως αρκετό off road η μέση κατανάλωση ανεβαίνει προς τα 7 lt/100 km. Τι θα θέλαμε; Ακόμη και στις απλές εκδόσεις να υπάρχει σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής, διότι το ASX συμμετέχει σε μία άκρως ανταγωνιστική κατηγορία.

Αν σκέφτεστε να αποκτήσετε το Mitsubishi ASX, προσθιοκίνητο ή τετρακίνητο, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή καθώς η αντιπροσωπεία προσφέρει σημαντική έκπτωση 2.820 ευρώ και ταυτόχρονα δώρο τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 αλλά και το πακέτο εξοπλισμού Alloy Pack που περιλαμβάνει αλουμινένια πεντάλ, διακοσμητικά γύρω από τους αεραγωγούς, σπορ επιλογέα ταχυτήτων και νίκελ καλύμματα καθρεπτών.

Advertisement

MItsubishi-ASX-4x4-long-term-2

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 1.6 diesel
Κινητήρας: 1.560 cc
Ισχύς: 114 PS/3.600 rpm
Ροπή: 27,5 kgm/1750 rpm
Μετάδοση: Σε όλους τους τροχούς
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 6 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 180 km/h
Επιτάχυνση 0-100: 11,5 sec
Μεικτή κατανάλωση (lt/100 km): 6,8 (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 132 gr/km
Βάρος: 1.420 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 4.295/1.770/1.625 mm
Χώρος αποσκευών: 419 lt
Τέλη κυκλοφορίας: 158,4 ευρώ
Τιμή: 24.720 ευρώ

Advertisement