Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Γαλλία: Οδηγούμε το νέο Kia XCeed (upd)

Ελλάδα 8:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE από Γαλλία: Οδηγούμε το νέο Kia XCeed (upd)

ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Γαλλία: Οδηγούμε το νέο Kia XCeed (upd)

ΔΟΚΙΜΕΣ

Ακόμα πιστεύετε ότι η Kia είναι μία εταιρεία με… αμιγώς οικογενειακό χαρακτήρα, που παράγει “φθηνά” αυτοκίνητα; Χμμμ! Ξεχάστε ότι ξέρατε για αυτήν. Και αν δε σας… έψησε το πολύ Stinger, θα το κάνει το νέο σπόρ, κομψό crossover της Kia. Το Newsauto ταξιδεύει στη Μασσαλία και οδηγεί το ολοκαίνουργιο XCeed.

Advertisement
Advertisement


“Μα η Kia έχει το Stonic. Έχει και στο Sportage. Τι θα κάνει εκεί ανάμεσα ένα αυτοκίνητα σαν το XCeed;” Εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα και αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα των ανθρώπων της Kia: στο να καταλάβει ο κόσμος τι ακριβώς πρεσβεύει και που απευθύνεται αυτό το αυτοκίνητο.

Τι κατάλαβα οδηγώντας για κάμποσα χιλιόμετρα στους δρόμους της Μασσαλίας αυτό το αυτοκίνητο: Απευθύνεται στον ανήσυχο οικογενειάρχη, που διαβάζει ανελλιπώς car, παρακολουθεί τα τεχνολογικά δρώμενα μπαίνοντας κάθε μέρα στο newsauto, διαλέγει να πίνει ένα παλαιωμένο malt ουίσκι ή ένα καλό κρασί -όταν δεν οδηγεί- θέλει μεν χώρους για την οικογένεια αλλά με στυλ, δε… να μη νιώσει βρε αδελφέ από το αυτοκίνητό του ότι γέρασε πριν την ώρα του.

Από την άλλη, απευθύνεται στη δυναμική, μοδάτη Γυναίκα που διαβάζει Marie Claire γιατί της αρέσει να είναι μέσα στα πράγματα, η οποία αφού παρκάρει το αυτοκίνητο της, θα επιλέξει το καλύτερο ροζέ για εκείνη και τις φίλες της. Όμως πάνω από όλα… θέλει μεν χώρους για την οικογένεια αλλά με στυλ, δε… να μη νιώσει βρε αδελφέ από το αυτοκίνητό του οτι γέρασε πριν την ώρα του.

Advertisement
Advertisement

Με λίγα λόγια ο παρονομαστής για αυτό το αυτοκίνητο είναι : Σπορ, εμφάνιση και αίσθηση παράλληλα με χρηστικότητα και χώρους. Αυτό λοιπόν είναι το XCeed.

Αλλά πάμε να γνωριστούμε μαζί του:

Το νέο SUV θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της φίρμας στη Ζιλίνα και θα συνοδεύεται από 7ετή εγγύηση ή 150.000 χιλιομέτρων. Ας γνωρίσουμε τα βασικά στοιχεία του νέου Kia XCeed. Σε επίπεδο αισθητικής το XCeed φέρει τα νέα σχεδιαστικά στοιχεία των μοντέλων της Kia, με κύρια διαφορά την εμφάνιση του πίσω μέρους. Εκεί, οι σχεδιαστές της εταιρείας έχουν προσθέσει στοιχεία από κουπέ μοντέλα και έτσι η έντονη κλίση της οροφής δημιουργεί ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Advertisement

To μοντέλο στηρίζεται πάνω στην πλατφόρμα του 5θυρου Ceed (μεταξόνιο στα 2.650 χλστ.). Ωστόσο, το XCeed έχει μεγαλύτερες διαστάσεις δίνοντας μια νότα επιβλητικότητας: μεγαλύτερα μετατρόχια κατά 25 & 60 χλστ. αντίστοιχα, μεγαλύτερο πλάτος αμαξώματος κατά 26 χιλιοστά και αυξημένο μήκος κατά 85 χιλιοστά (συνολικά στα 4.395 mm).

Advertisement

Παράλληλα, η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 174 χιλιοστά (με 16 ιντσών τροχούς) και τα 184 χιλιοστά με 18άρες ζάντες αλουμινίου, όντας αυξημένη έως και κατά 42 mm σε σχέση με το 5θυρο Kia Ceed.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη και παραπέμπει στο 5θυρο Ceed, με την Kia να υπόσχεται επαρκείς χώρους για επιβάτες και αποσκευές (426 λίτρα). Παράλληλα, σε πολύ καλά επίπεδα βρίσκεται και η ποιότητα του εσωτερικού, τόσο όσον αφορά στην επιλογή των υλικών, όσο και στο φινίρισμα και τη συναρμογή τους.

 

Advertisement

Επίσης, στον κατάλογο εξοπλισμού του XCeed περιλαμβάνονται μια σειρά από εφαρμογές συνδεσιμότητας & τεχνολογιών άνεσης και ασφάλειας. Στη βάση των μηχανικών συνόλων του XCeed βρίσκουμε τον 1.000άρη 3κύλινδρο τούρμπο της Kia με 120 ίππους και 172 Nm ροπής και ακολουθεί ο ισχυρότερος 1,4 Τ-GDi με τα 140 άλογα και τα 242 Nm ροπής. Στην κορυφή των μοτέρ βενζίνης βρίσκουμε τον 1,6 τούρμπο με 204 άλογα (συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη). Για εκείνους που προσανατολίζονται στο ντίζελ, διαθέσιμος θα είναι ο 1,6 πετρελαιοκινητήρας με 115 και 136 ίππους.

Στα κιβώτια ταχυτήτων υπάρχει το αυτόματο των 7 σχέσεων (εκτός του χιλιαρη κινητήρα) και χειροκίνητο 6 σχέσεων.

 

 

Παράλληλα, από την επόμενη χρονιά, το XCeed θα έχει στην γκάμα του και μια plug in υβριδική έκδοση. Κάτω από το καπό συναντούμε ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 60 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς, σύμφωνα με την Kia, φτάνει τα 141 άλογα και τα 265 Nm ροπής.

Βρισκόμαστε στη Μασσαλία για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του μοντέλου. Από τα πρώτα χιλιόμετρα που έχουμε διανύσει, το XCeed κερδίζει τις εντυπώσεις με το θετικό του πάτημα αλλά και την ελκυστική του εικόνα. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα πιο σπορ, στημένο αυτοκίνητο σε σχέση με τα υπόλοιπα SUV της φίρμας. Αυτό σημαίνει, καλή ανταπόκριση στις στροφές με λίγο πιο σκληρές αναρτήσεις, τις οποίες (με τις 18άρες ζάντες) θα τις καταλάβει ο οδηγός στο ανώμαλο οδόστρωμα, θα τις λατρέψει στο καλό.

Οι τούρμπο κινητήρες βενζίνης είναι ένα ποίημα: Οδηγήσαμε τους 1,4 & 1,6 λίτρα, με 140 και 204 ίππους. Τα μηχανικά σύνολα δένουν αρμονικά με τα σπορτίφ στοιχεία, παρέχοντας πολύ καλή απόδοση και, ειδικά στην περίπτωση του μοτέρ των 204 ίππων, πολύ γρήγορες επιδόσεις. Φυσικά το αυτοκίνητο θα διατίθεται και με το χιλιάρι των 120 ίππων, το οποίο δεν είχαμε ευκαιρία να το οδηγήσουμε εδώ στην Μασσαλία (δεν το είχαν στην παρουσίαση)…

Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι στο newsauto. Θα έχουμε πολλά περισσότερα, όταν το αυτοκίνητο περάσει τα σύνορα, περίπου στα τέλη  Οκτωβρίου.

Πολλά φυσικά θα διαβάσετε και στο car, που κυκλοφορεί την Κυριακή 8/9 με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δείτε εδώ την LIVE παρουσίαση στο Facebook

 

Το CAR της Κυριακή, με αφιέρωμα στα SUV και φυσικά τα πάντα για το XCEED