Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Το NewsAuto διασχίζει τις Η.Π.Α. με τη νέα Maserati Quattroporte

Ελλάδα 19:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το NewsAuto διασχίζει τις Η.Π.Α. με τη νέα Maserati Quattroporte

ΔΟΚΙΜΕΣ

Το NewsAuto διασχίζει τις Η.Π.Α. με τη νέα Maserati Quattroporte

ΔΟΚΙΜΕΣ

9.000 χιλιόμετρα μέσα σε 20 ημέρες έκανε ο συντάκτης μας  Άκης Τεμπερίδης από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Σαν Φρανσίσκο στο τιμόνι της πρώτης Maserati Quattroporte που έφτασε στην Αμερική. Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος του επικού οδοιπορικού…

Advertisement
Advertisement

Στις 16 Φεβρουαρίου 2013, ο Ιταλός ιστιοπλόος Giovanni Soldini, μαζί με το οχταμελές πλήρωμά του στο σκάφος μονής γάστρας που φέρει το όνομα Maserati, έσπασαν το ρεκόρ του περίπλου της Αμερικανικής ηπείρου, από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Σαν Φρανσίσκο.

Ο Soldini κάλυψε τα 13.225 ναυτικά μίλια της «Διαδρομής του Χρυσού» σε 47 ημέρες 42 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ, που κρατούσε από το 1998, κατά δέκα ημέρες! Η θαλάσσια διαδρομή που ακολουθούσαν οι χρυσοθήρες το 19ο αιώνα (όταν ακόμη δεν υπήρχε το κανάλι του Παναμά) περνά από το ακρωτήρι Χορν, ένα από τα πιο δύσκολα περάσματα στο νότιο άκρο της Αμερικανικής ηπείρου, όπου οι άνεμοι είναι αδυσώπητοι!

Προς τιμήν του ιστιοπλοϊκού άθλου, η Maserati μου ζήτησε να οδηγήσω τη νέα Quattroporte των 530 ίππων στη χερσαία διαδρομή Νέα Υόρκη – Σαν Φρανσίσκο. Έτσι σχεδιάσαμε από κοινού ένα κλασικό, αμερικανικό coast to coast που να περνά από τους κορυφαίους προορισμούς της χώρας.

Advertisement
Advertisement

Δύο μήνες ακριβώς μετά το ιστορικό ρεκόρ του Soldini, συναντηθήκαμε στο Νιου Τζέρσι – όπου είναι η έδρα της Maserati Αμερικής – δύο Ιταλοί φωτογράφοι, ένας Ισπανός κινηματογραφιστής και ένας Έλληνας συντάκτης. Από εκεί παραλάβαμε τη ναυαρχίδα Maserati και συνοδεία ενός Dodge σε ρόλο camera car, ξεκινήσαμε προς την αμερικανική δύση.

[nggallery id=3133]

Στόχος μας ήταν η δοκιμή, φωτογράφηση και κινηματογράφηση του αυτοκινήτου στους καλύτερους δρόμους και προορισμούς της βόρειας Αμερικής. Αν και το Σαν Φρανσίσκο απέχει 4.700 χιλιόμετρα από τη Νέα Υόρκη, εμείς θα κάναμε τουλάχιστον τα διπλά. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε αποκλειστικά στο NewsAuto είναι από την έκδοση «The Land of Hope and Dreams» που θα εκδώσει σύντομα η  Maserati ενώ κλιπ από μία ταινία μήκους 32 λεπτών δημοσιεύει κάθε εβδομάδα η Ιταλική μάρκα στο κανάλι της στο youtube και στο facebook.

Advertisement

Όλα ξεκίνησαν στο Μανχάταν
Η πρώτη μας μέρα ήταν αγχωτική. Έβρεχε στη Νέα Υόρκη από το πρωί και η κίνηση ήταν εκνευριστική. Σ’ αυτό το βίντεο κλιπ μπορείτε να δείτε την πρώτη Quattroporte νέας γενιάς να κυκλοφορεί στο Μανχάταν, δύο μήνες πριν την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου!


Νωρίς μετά το μεσημέρι φτάσαμε στο Λανκάστερ, μία ευχάριστη πόλη στη νότια Πενσυλβανία. Πολύ κοντά βρίσκεται η Χώρα των Άμις, όπου κοινότητες γεωργών ζουν απομονωμένες από το σύγχρονο κόσμο.

Advertisement

Οι Άμις αντιστέκονται στη χρήση του αυτοκινήτου, του ηλεκτρισμού και του διαδικτύου, παρότι ζουν τρεις μόλις ώρες μακριά από το Μανχάταν. Αμερική, η χώρα των αντιθέσεων, σωστά; Όπως θα δείτε στο παρακάτω video, δεν διαταράξαμε την ησυχία τους…

Ο καιρός μπορεί να ήταν καλοκαιρινός στο Πίτσμπουργκ, όμως οδηγώντας προς την Ινδιανάπολη, αντιμετωπίσαμε δυνατή βροχή και θερμοκρασίες χειμώνα. Η Quattroporte δεν μας ανησύχησε στιγμή στο γλιστερό οδόστρωμα, χάρη στα ηλεκτρονικά της συστήματα.

Advertisement

Πιέζοντας το πλήκτρο I.C.E. (Increased Control & Efficiency), η απόκριση στο γκάζι γίνεται πιο προοδευτική, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης MSP πιο παρεμβατικό ενώ το κιβώτιο επιλέγει “μία επάνω”. Παρά τα άφθονα άλογα, το σπινάρισμα των τροχών δεν μας ανησύχησε ποτέ στο βρεγμένο.

Την επόμενη ημέρα, επισκεφτήκαμε την πιο διάσημη οβάλ πίστα του κόσμου: την Indianapolis Motorspeedway. Στο Hall of Fame μουσείο που στεγάζεται μέσα στην πίστα υπάρχουν περίπου 75 οχήματα.

Τριάντα από αυτά έχουν νικήσει τον περίφημο αγώνα των 500 μιλίων. Ένα αυτοκίνητο ειδικά, έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία να πει: είναι η Maserati 8CTF (8 cilindri testa fissa) την οποία σχεδίασε ο ιδιοφυής Ernesto Maserati το 1938. Το αυτοκίνητο παραγγέλθηκε από τον πάμπλουτο Michael Boyle και με μικρές βελτιώσεις έτρεξε στην Ινδιανάπολη από το ’39 έως το ’41, με οδηγό τον Γουίλμπουρ Σόου.

Η Boyle Special Maserati – όπως ονομάστηκε – θριάμβευσε το ‘39 και το ’40 απέναντι στον Αμερικανικό ανταγωνισμό. Έκτοτε, το όνομα Maserati έγινε θρύλος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Πώς το αυτοκίνητο ενός μικρού Ιταλού κατασκευαστή – το οποίο δεν είχε καν σχεδιαστεί για οβάλ πίστες – κέρδισε τον πιο σημαντικό αγώνα της Αμερικής;

Η Boyle Special Maserati που βρίσκεται στο μουσείο της Ινδιανάπολης είναι αυτή που είχε οδηγήσει ο Michael Schumacher πριν το GP του 2002. Ήταν συγκινητική στιγμή όταν οι άνθρωποι του μουσείου τσούλησαν την κυρία με τη λεπτή σιλουέτα για να φωτογραφηθεί δίπλα στην Quattroporte. Δείτε το σχετικό βίντεο…

Προς Σικάγο και Σαιντ Λούις

Ο Giovanni Soldini με το πλήρωμά του αντιμετώπισαν δραματικές καιρικές μεταβολές σε καθημερινή βάση. Ξεκίνησαν χειμώνα από τη Νέα Υόρκη, με δυνατούς ανέμους 30 κόμβων και μέχρι που έφτασαν στο νότιο ημισφαίριο ήταν καλοκαίρι, παγωμένο καλοκαίρι όμως στο ακρωτήρι Χορν.

Τη δυνατή βροχή στην Ινδιανάπολη διαδέχτηκε μία ανοιξιάτικη χιονοθύελλα, βράδυ στο Σικάγο. Την επόμενη ημέρα επανήλθε η ηλιοφάνεια που μας επέτρεψε να χαρούμε τη θαυμάσια μεγαλούπολη. Στο σχετικό βίντεο κλιπ μπορείτε να πάρετε μία γεύση από το κέντρο του Σικάγο.

Στο Σαιντ Λούις, ο Μισισιπής είχε πλημμυρίσει τελείως τους δρόμους κάτω από τη μεταλλική αψίδα που συμβολίζει την πύλη στην Αμερικανική Δύση. Ακόμη και σε κατάσταση ανάγκης, ωστόσο, το Σαιντ Λούις είναι θαυμάσια πόλη για να οδηγήσεις ή να την περπατήσεις, με πλακόστρωτους δρόμους, ρομαντικές άμαξες και ενδιαφέρουσα μουσική σκηνή. Το Σαιντ Λούις είναι η πόλη των blues και σ’ αυτό το στιλ είναι γυρισμένο το σχετικό βίντεο κλιπ.

Το Αμερικανικό coast to coast με τη νέα Maserati Quattroporte συνεχίζεται μόνο στο NewsAuto. Με τις ευχές μας για όμορφα Χριστούγεννα και ένα 2014 γεμάτο συναρπαστικές και ασφαλείς διαδρομές!