Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Long Term Tests: Τα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα οδηγούμε επί μήνες

Ελλάδα 6:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Long Term Tests: Τα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα οδηγούμε επί μήνες

ΔΟΚΙΜΕΣ

Long Term Tests: Τα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα οδηγούμε επί μήνες

ΔΟΚΙΜΕΣ

Όπως κάθε μήνα έτσι και τώρα, στα χέρια των συντακτών του CAR και του NewsAuto περνάνε αυτοκίνητα που με το δίκιο τους “κοιτάνε φοβισμένα”, εφόσον περνάνε από σκληρές δοκιμασίες και πολλά χιλιόμετρα καθημερινά για μήνες. Πολλά διεκδικούν τον τίτλο αλλά λίγα τα καταφέρνουν. Ας κοιτάξουμε εξονυχιστικά τα Long Term Σεπτεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

SUZUKI S-CROSS 1.6 Diesel 4WD:
Ήρθε στις 1 Ιουλίου 2018 με 8.542 km. Τώρα έχει 20.936 km. Κατανάλωση: 6,8 lt/100 km.

Ένα από τα αυτοκίνητα με τη μεγαλύτερη ζήτηση τους τελευταίους καλοκαιρινούς μήνες. Το αυξημένο ύψος από το έδαφος και ο θαρραλέος του χαρακτήρας σε χωμάτινες διαδρομές που στο τέλος τους μπορεί να κρύβουν μια λαχταριστή παραλία το έχουν κάνει ανάρπαστο. Εξίσου σημαντική αποδεικνύεται και η πρακτικότητά του, ειδικά στις εξορμήσεις εκτός πόλης. Ο χώρος αποσκευών τελικά μπορεί να χωρέσει πολλά περισσότερα από αυτά που ίσως νομίζεις ότι μπορεί να βολέψει ένα μικρομεσαίο μοντέλο. Και φυσικά, μιλώντας για μακρινές αποδράσεις δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και το γεγονός ότι ο 1.600άρης Diesel εκτός από τη ζωντάνια που επιδεικνύει ακόμα και με τέσσερις επιβάτες και αποσκευές καταφέρνει να κρατά αρκετά χαμηλά τις ορέξεις του σε καύσιμο, με αποτέλεσμα η μέση κατανάλωση να μην ξεφεύγει από τα 6,8 lt/100 km.

Advertisement
Advertisement

HONDA HR-V 1.6 I-DTEC :
Ηρθε στις 11 Ιανουαρίου 2018 με 40.026 km. Τώρα έχει 56.267 km. Κατανάλωση: 6,3 lt/100 km.

 

Advertisement

Το HR-V συνεχίζει τις επικίνδυνες αποστολές στα χέρια μας βάζοντας αρκετά δύσκολα χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Το μικρό μπέρδεμα με τα ηλεκτρικά παράθυρα του προηγούμενου μήνα, που ουσιαστικά έπαψε από μόνο του να παρουσιάζεται μετά από λίγες ημέρες, δεν μας απασχόλησε ποτέ ξανά. Από εκεί και πέρα το μικρό SUV της Honda, παρά τη σκληρή χρήση, διατηρεί την ακμαιότητα ενός καινούριου αυτοκινήτου, ενώ ο οικονομικός χαρακτήρας του 1.6 i-DTEC το κάνει μία από τις βασικές επιλογές μας για μακρινές αποστολές. Σε αυτό συμβάλλει και η άνετη ανάρτηση που μας έχει κρατήσει πολλές φορές ξεκούραστους στο ταξίδι, χωρίς μάλιστα να θυσιάζει την αποτελεσματικότητα όταν αναζητήσεις τις δυνατότητες του HR-V σε κάποια ενδιαφέρουσα διαδρομή, σε άσφαλτο ή χώμα.

Advertisement

PEUGEOT 2008 1.6 BLUEHDI :
Ηρθε στις 9 Μαρτίου 2018 με 17.890 km. Τώρα έχει 24.136 km. Κατανάλωση: 5,6 lt/100 km.

Χώροι, άνεση, ποιότητα, ενδιαφέρουσα απόσταση από το έδαφος και πάνω απ’ όλα ο οικονομικότατος 1.6 BlueHDI. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι παραπάνω για να καταλάβετε γιατί το 2008 έγινε μήλο της έριδος για τις καλοκαιρινές διακοπές. Παραμένει το πιο οικονομικό αυτοκίνητο της οικογένειάς μας, αφού ακόμα και με φουλ φορτίο σε αρκετά δύσκολες διαδρομές η κατανάλωση αρνήθηκε να περάσει τα 6 lt/100 km. Όμως πέρα από αυτό, το συνολικό πακέτο διαστάσεων και χωροταξίας αγγίζει το ιδανικό. Χωράει πολλά. Πάρα πολλά. Και είναι όσο κόμπακτ χρειάζεται ώστε να είσαι ευέλικτος ακόμα και σε μια στενή χωμάτινη διαδρομή κάποιου νησιού αναζητώντας την ιδανική παραλία.

Advertisement

ŠKODA FABIA 1.0 TSI :
Ηρθε στις 11 Οκτωβρίου 2017 με 65 km. Τώρα έχει 8.924 km. Κατανάλωση: 6,3 lt/100 km.

Το δεξί μας χέρι και photo car σε πάρα πολλές παραγωγές μας είναι πλέον απαραίτητος συνεργάτης. Ειλικρινά είναι από τις περιπτώσεις που δυσκολευόμαστε να βάλουμε σε σειρά κατάταξης ποιο χαρακτηριστικό του μας έχει κερδίσει περισσότερο. Τείνουμε να καταλήξουμε στον 1.0 TSI που καταφέρνει με τόσο ταλέντο να συνδυάζει τη δύναμη, την ομοιογένεια και την οικονομία σε ένα πακέτο. Η μέση κατανάλωση είναι πεισματικά κολλημένη στα 6,3 lt/100 km, ενώ η ζωντάνια του χαμηλά είναι σίγουρα ένα από τα χαρακτηριστικά που πολλά ανταγωνιστικά 1.000άρια μοτέρ θα ήθελαν να έχουν. Πάντως, πολλοί από εμάς δεν παύουν να σχολιάζουν συχνά την αίσθηση που έχεις στο Fabia, ειδικά στο τα-ξίδι: ότι οδηγείς αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας.

NISSAN MICRA 0.9 IG-T :
Ήρθε στις 4 Ιουνίου 2018 με 13.197 km. Τώρα έχει 15.875 km. Κατανάλωση: 7,0 lt/100 km.

Η συνύπαρξή μας με το μικρό Nissan φτάνει στο τέλος της και ειλικρινά ψάχνουμε να βρούμε έναν αντικαταστάτη που θα καταφέρει να αναπληρώσει το κενό, ειδικά στο κομμάτι των καθημερινών μας αναγκών εντός πόλης. Πάντως τον τελευταίο μήνα το Micra είχε την ευκαιρία να αφήσει τα συνήθη καθήκοντά του και να ταξιδέψει εκτός Αθήνας. Ήταν για εμάς μια ακόμα ευκαιρία για να διαπιστώσουμε ότι, εκτός από ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο πόλης, είναι και ένα σούπερ μίνι που θα ταξιδέψει ευχάριστα και ξεκούραστα ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις. Σε αυτές τις συνθήκες γίνεται μάλιστα ακόμα πιο σαφές το πλεονέκτημα της εργοστασιακής αναβάθμισης της απόδοσης του υπερτροφοδοτούμενου 0.9 IG-T που προσφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία. Οι 108 PS και πολύ περισσότερο τα 16,8 kgm ροπής αποδεικνύονται πολύτιμοι σύμμαχοι, ειδικά όταν έχεις να εκμεταλλευτείς στο μέγιστο τις χωροταξικές αρετές του Micra.

Η δοκιμη εγινε με καυσιμα ελιν
Elin logo copy1