Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE Βουδαπέστη: Δοκιμάζουμε το νέο Michelin Pilot Sport 4

Ελλάδα 8:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE Βουδαπέστη: Δοκιμάζουμε το νέο Michelin Pilot Sport 4

ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE Βουδαπέστη: Δοκιμάζουμε το νέο Michelin Pilot Sport 4

ΔΟΚΙΜΕΣ

Δοκιμάζουμε στην στην θρυλική πίστα του Hungaroring και στους δρόμους της Βουδαπέστης, το νέο premium ελαστικό της Michelin, Pilot Sport 4…

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗΣ

Στην Κεντρική Ευρώπη ταξιδεύει το Newsauto.gr για να… γευτεί τα νέα ελαστικά της γαλλικής εταιρείας. Το νέο Michelin Pilot Sport 4 είναι ήδη διαθέσιμο σε 17 και 18 ίντσες, ενώ έπεται οι 19άρες (και πάνω)  οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στα τέλη του χρόνου. Πρόκειται για ένα ελαστικό που απευθύνεται σε γρήγορα μικρά και μικρομεσαία αυτοκίνητα και σε πολυτελή μεγάλα σεντάν όπως της Volvo, BMW, Mercedes, Audi κλπ.

Σύμφωνα με την Michelin μεταξύ των άλλων καινοτομιών, το πέλμα του νέου ελαστικού προσαρμόζεται διαρκώς στο οδόστρωμα, χάρη στον πλήρη έλεγχο της δυναμικής που αναπτύσσεται από την αλληλεπίδραση δομής, σκαλίσματος και των υλικών κατασκευής του ελαστικού, εξασφαλίζοντας άριστη διαχείριση της επιφάνειας επαφής.

Trakousellis_Michelin_people

Ο συντάκτης του newsauto.gr στην πίστα, με την Σταματίνα Μοτακη (Marketing Michelin) και τον Σταύρο Γεωρνταμλή (τεχνικός υπεύθυνος).

Advertisement
Advertisement

Μετά από δοκιμές που έχουν γίνει, οι Γάλλοι μας ενημέρωσαν πως το νέο τους ελαστικό λαμβάνει την πρώτη θέση στο απόλυτο χειρισμό σε στεγνό οδόστρωμα, ενώ το Pilot Sport 4 διανύει τη μικρότερη απόσταση από τον ανταγωνισμό τους σε φρενάρισμα πανικού σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα.

Δείτε εδώ τη δοκιμή πρόσφυσης – με σλάλομ-  που κάναμε σε ιδιαίτερο γλιστερό έδαφος (βρεγμένο παρκέ) και σε οδόστρωμα:

Advertisement

Αυτό οφείλεται και στην μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με το δρόμο χάρη στο νέο, ομοιογενές, μείγμα γόμας στο πέλμα του, που περιλαμβάνει λειτουργικά ελαστομερή  και πυρίτιο. Επιπροσθέτως, φαρδιά, βαθιά διαμήκη αυλάκια παρέχουν αποτελεσματική απομάκρυση νερού στους βρεγμένους δρόμους. Επιπλέον, σύμφωνα με τις δοκιμές, αυτό το νέο μείγμα, αναβαθμίζει την διάρκεια ζωής και την οικονομία καυσίμου του ελαστικού.

Το νέο Michelin Pilot Sport 4 διακρίνεται για την ακρίβεια και την  άμεση απόκριση του, κάτι που το διαπιστώσαμε σε πίστα και δρόμο. Χάρη στη νέα τεχνολογία “Dynamic Response” που αποτελείται από μία ζώνη από αραμίδη και ενισχυμένο νάιλον προσφέρει άριστο έλεγχο κατευθυντικότητας. Λόγω της υψηλής πυκνότητας, της μεγάλης αντοχής και των πολύ ελαφρών ινών (πέντε φορές πιο ανθεκτικές από το ατσάλι) των παραπάνω υλικών, η φυγόκεντρος δύναμη του ελαστικού στις υψηλές ταχύτητες ελέγχεται απολύτως και η επιφάνεια επαφής του με το έδαφος παραμένει σταθερή, ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες.

Advertisement

Στη σχεδίασή του μία πιο premium αίσθηση δίνει και η όψη βελούδου στα πλαϊνά του ελαστικού.

MICHELIN PS4

Σύμφωνα με την Michelin τα αυτοκίνητα στα οποία απευθύνεται το νέο Sport-Πολυτελές ελαστικό της είναι τα εξής:

Advertisement

Michelin_list_1 Michelin_list_2 Michelin_list_3 Michelin_list_4 Michelin_list_5 Michelin_list_6 Michelin_list_7 Michelin_list_8 Michelin_list_9