Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE: Οδηγούμε το ανανεωμένο Skoda Citigo

Ελλάδα 4:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE: Οδηγούμε το ανανεωμένο Skoda Citigo

ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE: Οδηγούμε το ανανεωμένο Skoda Citigo

ΔΟΚΙΜΕΣ

Η Skoda ανανεώνει στα σημεία το μικρό της, το Citigo, το οποίο θα δούμε προσεχώς και στη χώρα μας, με τιμές παραπλήσιες του σημερινού μοντέλου. Με την κατηγορία mini αυτοκινήτων πόλης να πληθαίνει από επιλογές, η εταιρία επιδιώκει να διατηρήσει επίκαιρο τον χαρούμενο «μπόμπιρα» εντός των τειχών.

Advertisement
Advertisement

Αποστολή: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ (gt@newsauto.gr)

Ξεκινώντας από το look διαπιστώσαμε πως η βασική αρχιτεκτονική δεν διαφοροποιείται σε σχέση με ότι γνωρίζουμε και πριν, δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, ωστόσο, ανασχεδιασμένοι είναι οι προφυλακτήρες, η γρίλια της μάσκας, το καπό και οι προβολείς ομίχλης (προαιρετικά με λειτουργία cornering), ενώ διαθέσιμοι είναι οι νέας σχεδίασης τροχοί 15 ιντσών συγκεκριμένα στην έκδοση Style. Το Citigo ελέω των νέων προφυλακτήρων μεγάλωσε σε μήκος κατά 34 mm, συνολικά 3.597 mm. Η νέα πράσινη απόχρωση Kiwi Green αξίζει ομολογουμένως της προσοχής σας.

Εντός του Citigo διακρίνουμε φρεσκαρισμένο αέρα, με βασικό λόγο τον ανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων αλλά και τα νέα πιο αναπαυτικά καθίσματα στην καθημερινή χρήση. Στάνταρ είναι τα φώτα ημέρας LED, ενώ προαιρετικά, διατίθενται πλέον αισθητήρες βροχής και φώτων, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι όπως επίσης και αυτόματος κλιματισμός.

Advertisement
Advertisement

Το εξαιρετικό ηχοσύστημα Swing διαθέτει έξι ηχεία, έγχρωμη οθόνη Maxi-DOT και υποστηρίζει Bluetooth. Σε ότι αφορά στους κινητήρες δεν χρειάστηκε να αλλάξει κάτι, το Citigo εξακολουθεί να κινείται από τον οικονομικό 1.0 MPI βενζίνης με 60 ή 75 ίππους. Διαθέσιμη είναι και η έκδοση φυσικού αερίου, η οποία επιστρατεύει τον 1.0 G-TEC CNG με ισχύ 68 ίππους.

Στο δρόμο τώρα, η συμπαγής αίσθηση, η ευκολία χρήσης, η ευελιξία αλλά και ο προσανατολισμός στα αστικά δεδομένα, δίνουν εκ νέου τον τόνο. Με unisex οδηγικό χαρακτήρα, δεν καίει, δεν βροντάει, γενικώς δεν θα σου την σπάσει, ακόμη κι αν αποφασίσεις να βγεις πιο έξω από το κλεινόν άστυ.

Skoda-Citigo-2017-tsiro-640Skoda-Citigo-2017-inter-tsiro-640Skoda-Citigo-2017-back-tsiro-640